Orange Wine Festival 2018

19.11.2018

 

Turistična zveza TIC Nova Gorica se je uspešno vključila v slovensko kulinarično predstavitev na Dunaju v okviru dogodka Orange Wine Festival.

V ponedeljek, 19. novembra, sta na Dunaju potekala dva dogodka, ki sta promovirala slovensko kulinariko. Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala na obeh: najprej na novinarski konferenci v rezidenci RS na Dunaju, nato še na Orange Wine Festivalu

V rezidenci RS v središču Dunaja pri veleposlanici mag. Kseniji Škrilec je potekala največja skupinska promocija slovenskih vinarjev v tujini ob spremljavi odlične slovenske kulinarike. Na novinarski konferenci so bili med gosti poleg predstavnikov avstrijskih medijev tudi avstrijski poznavalci vin. Častni gost dogodka je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Na dogodku sta se predstavila tudi dva ponudnika iz območja MO Nova Gorica, in sicer vinarja Franc Vodopivec – vina Slavček iz Potoka pri Dornberku in Miha Batič – vina Batič iz Šempasa. Na predstavitvi je sodelovala kot someljejka tudi vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica Dejana Baša. Vsi udeleženci so prejeli promocijske vrečke s promocijskim materialom »Nova Gorica Nova doživetja«.   

Novinarski konferenci je v popoldanskem času sledil v MuseumsQuartierju že tradicionalni 7. mednarodni festival oranžnih vin na Dunaju, kjer so ljubitelji vin imeli priložnost okusiti ekskluzivna ekološko-naravna bela macerirana (oranžna) vina. Predstavilo se je 69 proizvajalcev vin iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Češke, Gruzije in Madžarske z več kot 160 oranžnimi vini. Spremljava vinom je bila butična kulinarika 22-ih ponudnikov. V letošnjem letu smo imeli priložnost predstaviti obiskovalcem celotno turistično ponudbo destinacije Nova Gorica s promocijskim materialom, informatorjem in pokušino sladkega peciva – breskvic. Organizacija odlično obiskanega festivala je potekala pod slovenskim pokroviteljstvom VinAdria, Veleposlaništvo RS in predstavništvo STO na Dunaju. Udeleženci so bili deležni izjemnega enološko-kulinaričnega večera mediteranske, alpske in panonske regije, ki bo ostal še dolgo v spominu in skominah.

 

Orange Wine Festival 2018 (109)

Orange Wine Festival 2018 (40)

Orange Wine Festival 2018 (6)

Orange Wine Festival 2018 (65)

Orange Wine Festival 2018 (116)

Orange Wine Festival 2018 (100)

Orange Wine Festival 2018 (118)

 

 

MuseumQuartier - Orange Wine Festival: 

Orange Wine Festival 2018 (125)

Orange Wine Festival 2018 (124)

Orange Wine Festival 2018 (123)

 

 

ar©tur