Obujeno Pedrovo

15.06.2019

Pedrovo

Vasica Pedrovo na meji med Vipavsko dolino in Krasom je desetletja skoraj prazna samevala. Danes polna življenja in dejavnosti ter zgledno ohranjena vabi da jo spoznate, okusite in začutite njen utrip.

Pedrovo 1

V soboto, 15. junija, vas v Pedrovo vabimo s prireditvijo Obujeno Pedrovo. Našo vasico bomo za vas napolnili z raznovrstnim, zanimivim dogajanjem in ponudbo sedanjih in nekdanjih domačinov ter naših prijateljev iz sosednjih vasi.

Dogajanje bo postavljeno na vaške kržade, ulice in dvorišča domačij. V središču vasi vas bomo na “Kulinarični kržadi” razvajali z vini in kulinariko. Na drugem koncu vasi, na “Umetniški kržadi” bodo svoje unikatne izdelke na ogled postavili lokalni ustvarjalci. Na dvoriščih domačij pa bo na ogled raznolika ponudba, ki odslikava pestro dejavnost domačinov na področjih od kmetijstva do umetnosti. V prijetnem vzdušju podkrepljenim z glasbo boste lahko uživali vse do večera.

  • Parkirni prostor za obiskovalce prireditve je pri gradu Rihemberk, od tam pa vas bo do Pedrovega popeljal brezplačni avtobus.
  • Pripravili pa smo tudi pohod iz Branika, tako da se na prireditev lahko podate tudi peš po slikovitih poteh. Vabljeni v našo družbo!

FB dogodek: Obujeno Pedrovo

 

Pedrovo 3Pedrovo 6

 

ar©tur