Obisk novinarjev

13.06.2019

Turistična zveza TIC Nova Gorica je v preteklih dneh na našem območju gostila tri študijske ture in sodelovala pri pripravi njihove izvedbe: 

• Med 4. in 7. junijem 2019 so Novo Gorico obiskali novinarji iz Nemčije, Avstrije in Slovaške.Na študijski turi je bilo novinarjem predstavljeno območje Nove Gorice in Vipavske doline ter Krasa. Udeležili so se je Isabella Caldart - freelancer ki piše za različne tiskane medije in spletne medije - Berlin - Tip Berlin (www.tip-berlin.de), Missy Magazine (missy-magazine.de), ima tudi svoj blog; Alexandra Karvašova Kochova - Bratislava - spletni in tiskani mediji -www.dromedar.sk (20.000 dnevno); Michael Strausz - urednik www.life-style.at in novinar www.validmagazin.com – Dunaj; Wolfgang Brugger (2 osebi) - bloger in vodja največjega blogerskega FB združenja na Bavarskem - reisefreak.de Munchen.

• V petek, 7. junija 2019 smo na Turistični zvezi TIC Nova Gorica, za urednico priloge Odprta kuhinja, ki izhaja v Nedelu pripravili program ogledov manj znanih, neodkritih kotičkov v Mestni občini Nova Gorica. Za združeno prilogo, ki bo izšla v nakladi 100.000 izvodov v Nedelu in Slovenskih novicah, bo novinarka predstavila kulinarične in druge značilnosti naših krajev. Obiskala je ponudnike od Lokovca do Pedrovega. Nad obiskom je bila zelo navdušena, saj je odkrila veliko zanimivosti o katerih bo pisala preko celega poletja in se zagotovo še vrnila v naše kraje.

• Na Turistični zvezi TIC Nova Gorica smo se zavzeli, da se pridružimo skupni promocijski gourmet študijski turi. Ta se v organizaciji agencije MGM Media Optima d.o.o.izvaja med 11. in 14. junijem 2019, na območju Nove Gorice in Vipavske doline, Doline Soče ter Krasa. Tako v naših krajih ponovno gostimo več tujih medijskih hiš; Elisabetta Gavasso - blog + ostali kulinarični mediji, Salvatore Cosenza - Agrodolce + blog, Diana Mikloš - Wish.hr in Gastro24.hr, Sandra Rončević - Dnevnik.hr in O slanom i slatkom.hr, HungryMile - največji gourmet bloger, Hr Momčilo Antonijević - več srbskih medijev. Pri ponudnikih, ki so se odzvali našemu povabilu k sodelovanju, spoznavajo kulinarične posebnosti tega prostora. Ponosni smo, da lahko pokažemo vrhunsko ponudbo naših kuharskih mojstrov in vinarjev.

 

Image-1

 

ar©tur