Avstrijski agenti po vipavskem, Goriški, Krasu in Brdih

04.10.2019

Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala s slovenskim predstavništvom STO na Dunaju pri pripravi programa za delovni obisk avstrijskih turističnih agencij.  

Predstavniki avstrijskega združenja srednjih in majhnih turističnih agencij in organizatorjev potovanj (ÖVT) se je v začetku oktobra mudili na delovnem obisku po Vipavski dolini, Goriški, Krasu in Brdih. Obisk je bil namenjen spoznavanju priložnosti za trženje različnih turističnih vsebin, predvsem kulinarične ponudbe in doživetij na vinskih poteh zahodne Slovenije. V programu so imeli tudi jesensko skupščino ÖVT, ki je potekala v petek, 4. oktobra 2019, v konferenčnem centru Perla. Vodil jo je predsednik združenja Helmut Hirner. Uvodoma so udeležence pozdravili in predstavili turistični potencial območja Karmen Novarlič (vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi pri STO), Aleksandra Fortin (svetnica Mestne občine Nova Gorica) ter predstavniki gostiteljev srečanja.

Skupina s 27 predstavniki ÖVT (Österreichischer Verein für Touristik), ki sicer združuje okoli 200 članov, je na pobudo predstavništva Slovenske turistične organizacije na Dunaju si ogledala zanimive turistične lokacije v okolici.

ar©tur