Orange Wine Festival 2019

28.10.2019

Festival oranžnih vin je ponovno razvajal Dunajčane z vrhunskimi vini in odlično kulinariko. V ponedeljek 28. oktobra 2019, je v organizaciji društva Vinadria in v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v prostorih MuseumsQuartier na Dunaju potekal že 8. Festival oranžnih vin. Turistična zveza TIC Nova Gorica je v okviru dogodka predstavljala turistično območje Nove Gorice in Vipavske doline.

Na festivalu se je predstavilo preko 60 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Romunije in Moldavije z različnimi oranžnimi vini in regionalnimi kulinaričnimi specialitetami, od tega več kot polovica slovenskih vinarjev in slovenskih ponudnikov regionalne kulinarike. Poleg vinske in kulinarične predstavitve, so se festivala udeležile tudi nekatere slovenske destinacije, ki so v okviru festivala nudile obiskovalcem turistične informacije, med njimi tudi Turistična zveza TIC Nova Gorica, ki je promovirala lepote Nove Gorice in Vipavske doline.

Na povabilo predstavništva Slovenske turistične organizacije na Dunaju so se dogodka udeležili avstrijski novinarji in predstavniki turističnih agencij, specializirani za gastronomski turizem.

Dogodek je pomemben tako z vidika promocije slovenskih oranžnih vin in trajnostno naravnane ponudbe, iskanja novih poslovnih stikov, kot tudi z vidika splošne promocije Slovenskega turizma na avstrijskem trgu.

>>> OrangeWineFestival.si

>>> Slovenia.info

orange wine 2019 d

orange wine 2019

orange wine 2019 b

orange wine 2019 c

ar©tur