Odprti hrami v Dornberku in Zaloščah

23.11.2019

Pet vinarjev iz Dornberka in Zalošč bo 23. novembra 2019 odprlo svoja vrata ter ponudilo obiskovalcem v pokušino mlado vino in druge domače dobrote.

odprti hrami 2019

Sobotno dogajanje se bo začelo ob 17. uri na Kmetiji Kavčič - Barkola, kjer bodo obiskovalci za prispevek v višini 10 evrov prejeli kozarec in s tem vstop na vseh pet kmetij. Po pozdravu župana dr. Klemna Miklaviča, kulturnem programu in pokušini vin bo pesem Moškega zbora Dornberk dala znak za odhod na naslednjo kmetijo, in sicer Izletniško kmetijo Kraljič v Taboru, kjer se bo program začel ob 18.30. V njem bosta nastopili Anja in Eva ter Dekliški zbor Zarja. Ob 19.30 se bo dogajanje začelo na kmetiji "Pri Gorčevih" v Dornberku, kjer bo na citre zaigrala Sonja Bratina, predstavile pa se bodo tudi Kmečke žene iz Dornberka. Ob 20.30 bo na kmetiji Vodopivec v Zaloščah nastopil kantavtor Adi Smolar. Ob  21.30 pa se bo dogajanje sklenilo na Rikotovi kmetiji v Zaloščah, kjer bosta na violino in violončelo zaigrala Kati in Gašper. Obiskovalci se bodo med kmetijami pomikali peš v spremstvu bakel in kresničk, ki jih bo prispevel Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica. 

Za vse, ki bi se želeli iz Nove Gorice na martinovanje pripeljati in odpeljati z avtobusom bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz z odhodom pred stavbo mestne občine ob 16.15 in ob 17.00. Povratek z martinovanja bo z Rikotove kmetije ob 23. uri ter ob polnoči. Avtobus bo osebam z različnimi oviranostmi brezplačno na voljo tudi med posameznimi kmetijami. 

Kozarec bo mogoče kupiti na vsaki kmetiji, prav tako se obiskovalci martinovanju lahko pridružijo na posamezni kmetiji.

Na martinovanje so zaželjene prijave, basa.zorana@amis.net, vse informacije na m: 041 585 058. 

Kontakt: 041 585 058 

info: www.Vinski-Hrami.si

 

odprti hrami

ar©tur