Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Pust 2020

21.02.2020

 

1. PLESNO ZABAVO V ZNAMENJU PUSTA pripravljajo v Park, Resort & Entertainment v Novi Gorici in sicer v petek, 21. februarja, z začetkom ob 19. uri. Obeta se tematski večer z glasbeno animacijo in nagradnim žrebanjem.

2. V soboto, 22. februarja, vabljeni na tradicionalno PUSTOVANJE V GRGARSKE RAVNE. Občudovali boste etnološke maske pisanih barv in se pridružili pustnemu rajanju. Program, ki ga pripravlja TD KUK Grgarske Ravne-Bate:

  • 9:00 - 17:00: Sprevod avtohtonih in drugih mask po okoliških vaseh.
  • 15:00: Vrhunec dnevnega pustnega dogajanja, ko se bosta v Batah predstavili etnološki maski LIŠKI PUSTJE in PUSTARJI. V centru vasi bo glasba, srečelov in polno zabave. Na prizorišču bo Radio Robin z javljanjem v živo.
  • 17:00: Prihod pustne povorke v Grgarske Ravne.
  • 17:00: Otroško pustno rajanje s predstavo Čarovniški napoj, vodenimi animacijami, plesom v maskah za otroke in rajalne igre. Otroški program bo povezovala ekipa FulDoro.
  • 19:00: Zabava najmlajših s Tanjo Žagar. Za otroški program je vstop prost!
  • 22:00: Ples v maskah v spremljavi glasbe Tanje Žagar z bendom, ansambla 7šrit in DJ Cvereta. 

3. ODPOVEDANO!!! Goriški pust v Novi Gorici, 25. februarja, je odpovedan! (Pridružite se GORIŠKEMU PUSTU v torek, 25. februarja, ko bodo Bevkov trg v Novi Gorici preplavile maske, šeme in pustarji vseh barv in oblik. Pustno rajanje se bo začelo ob 16.30. V primeru slabega vremena bo pustovanje v telovadnici OŠ Frana Erjavca Nova Gorica. Mladinski center Nova Gorica vabi na super zabavno čarovniško pustno rajanje s čarovnikom Uršulinom in čarovnico Ulo ter plesnimi nastopi maškar. Zainteresirane čaka tudi pustna poslikava obraza.)

 

Pust iz FB td-kuk

foto: FB TD-Kuk

 

ar©tur