Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

GoGreen - zelena destinacija Nova Gorica

Dobrodošli na zeleni destinaciji Nova Gorica, certificirani z znakom Slovenia Green! Prijazno vas vabimo na zelena, privlačna, nova doživetja! 

 • Znak Slovenia Green Silver

V Novi Gorici, deželi novih doživetij, smo v letu 2016 pridobili srebrni znak Slovenia Green in svečano podpisali Zeleno politiko slovenskega turizma.

Turistična zveza TIC Nova Gorica, ki skrbi za razvoj in promocijo novogoriškega turističnega prostora, si je prizadevala in uresničila cilj – vstopiti med prvimi destinacijami v Sloveniji v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZZST). Slednji je celovit sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji in je pod okriljem Slovenske turistične organizacije. Akreditiran partner GoodPlace, Zavod trajnostnega turizma, v skladu z mednarodnimi merili ocenjuje, kako zelene in trajnostne so posamezne slovenske destinacije, nastanitve, turistične agencije, parki in turistične znamenitosti.

Zeleno certificiranje uresničuje in spodbuja trajnostni turizem ter pozitivno vpliva na naravno okolje, lokalno skupnost in gospodarstvo. Nova Gorica z zelenim znakom gradi prepoznavnost na slovenskem, evropskem in globalnem trgu kot okolju in družbi prijazna destinacija.

 

 • Voda – vir življenja

Slovenija je bogata z vodnimi viri in se po količini in kakovosti uvršča v sam Evropski vrh. Destinacija Nova Gorica, nosilka znaka Slovenia Green, se prav tako ponaša z odlično vodo. Številnim po svetu ni samoumevno, da lahko v Sloveniji pijejo vodo, ki priteče iz pipe.

Dragi obiskovalec, naj bo voda iz pipe stalnica na vašem potepanju po naši destinaciji in vaše vsakodnevno GoGreen doživetje! Kozarec vode iz pipe si lahko naročite v gostinskem lokalu ali pa si jo natočite sami v pitnikih, ki jih srečate na vaši poti! Lokacije nekaterih javnih pip v Novi Gorici: na Kidričevi ulici pri OŠ Frana Erjavca, pri spomeniku Edvarda Rusjana, na Bevkovem trgu pri fontani, na Streliški ob trim stezi in v Borovem gozdičku.

Prebivalci destinacije Nova Gorica, pozivamo vas, da odgovorno prispevate k trajnosti tudi vi! Varčujte z vodo in jo smotrno uporabljajte v svojih gospodinjstvih. Poskrbite, da postrežete vodo iz pipe tako doma kot tudi v službi! 

Za oskrbo s pitno vodo v destinaciji Nova Gorica skrbi Javno podjetje VODOVODI IN KANALIZACIJA NOVA GORICA, d.d. 

Potrebujete razloge za pitje vode iz pipe? 10 razlogov, ki jim ne boste mogli oporekati (vir: Zbornica komunalnega gospodarstva: Voda iz pipe):

 1. Voda najbolj odžeja.
 2. Blagodejno vpliva na počutje.
 3. Blaži glavobole in mnoge druge težave.
 4. Pomaga pri uravnavanju telesne teže.
 5. Spodbuja pozitivno razmišljanje.
 6. Na voljo je v neomejenih količinah.      
 7. Je povsod dostopna in ugodna.
 8. Je najbolj ekološka, saj ne povzroča nobenih odpadkov.
 9. Samo voda iz pipe je ves čas pod nadzorom.
 10. Samo voda iz pipe je ves čas sveža.

Vendar voda ni samoumevna dobrina, do nje moramo negovati varčen in odgovoren odnos. Zavedati se moramo, da je vsaka privarčevana kapljica pomembna! Z vami delimo nasvete, kako lahko z njo privarčujete: Kako varčevati z vodo  (vir: Lutra.si). 

 

 • GoGreen dogajanje na destinaciji
 1. Climathon Nova Gorica (26.-27.10.2018)
 2. Evropski teden mobilnosti 2018 (17.-21.9.2018) 

 

 • GoGreen nabiralnik

Sodelujte in soustvarjajte turizem na zeleni destinaciji Nova Gorica, nosilki znaka Slovenia Green! Vaše turistične pobude se zbirajo v GoGreen nabiralniku. K sodelovanju vabimo prebivalce, obiskovalce in turistične ponudnike Mestne občine Nova Gorica, vse, ki bi radi z nami delili svoje konstruktivno mnenje!

Na tem mestu lahko oddate vaš predlog, pobudo, pohvalo, idejo, komentar iz področja turizma, vezano na območje destinacije Nova Gorica. Prijazno vas vabimo, da z nami delite svoje mnenje! To cenimo, saj s tem izboljšujemo skupno zadovoljstvo in razvijamo kvalitetnejši turizem!

Pišite nam na tzticng@siol.net. Zaželeno je, da pripišete ali ste prebivalec MONG, turistični ponudnik, obiskovalec/turist ali drugo.

Hvala za sodelovanje!

 

 • Zadovoljstvo prebivalcev zelene destinacije

Destinacija Nova Gorica ima zeleni certifikat Slovenia Green Silver od leta 2016. Obnavljanje znaka v letošnjem letu prinaša številne aktvinosti, v katere bomo na Turistični zvezi TIC Nova Gorica vključevali tudi vas, spoštovani prebivalci destinacije Nova Gorica. Veselilo nas bo, v kolikor boste izrazili svoje zadovoljstvo na destinaciji z odgovorom na nekaj vprašanj. Vljudno vas prosimo, da si vzemete nekaj minut časa in izpolnite Anketo za prebivalce destinacije Nova Gorica 2018 (aktivna do septembra 2018). Prijazno vas vabimo, da anketo delite med prijatelji, znanci in sorodniki, ki prebivajo v Mestni občini Nova Gorica. Hvala!

ar©tur