Koncert Scuffy dogs, Fakofbolan in Warfare

od 15.03.2013 do 15.03.2013

ob 21.00

Organizator: Kulturni center Mostovna, Cesta IX. Korpusa 99a, Solkan, www.mostovna.com

Solkan - Kulturni center Mostovna

Slovenske punk legende Scuffy Dogs so pričeli z ustvarjanjem na dan mrtvih, 1. novembra 1994. Že takoj se začne njihovo naporno nabiranje kilometrov po slovenskih in evropskih odrih. Skupina je v naslednjih letih igrala skupaj z marsikatero svetovno skupino (NOFX, DOA, Peter and the Test Tube Babies, Blood on the Saddle, Cockney Rejects in mnogih drugih). V letu 2000 se je začela priprava materiala za novi album, ki je nosil 11 avtorskih pesmi in eno obdelavo. V letih 2010 in 2011 skupina odigra kar nekaj odmevnih koncertov in pripravlja material za nov album, medtem pa izda kompilacijski ponatis obeh njihovih albumov. Tako kot prejšnja dva, tudi ta album ostane nepoimenovan.

Fakofbolan so se oblikovali leta 1993, v duhu festivala Monte Paradiso. Kmalu so postali glas generacije in leta 1996 izdali prvo ploščo. Deset let pozneje, po tem ko so koncertirali po vsej Evropi in objavili tri albume, je glas utihnil in z njim je počasi odhajala tudi generacija. Leta 2009 pa so se ponovno zbrali in izkazalo se je, da tudi nova generacija potrebuje glas.

Glasbena skupina Warfare je nastala že dalnega leta 1981, do današnjih dni pa so neštetokrat razpadli in se ponovno združili. V tem obdobju so oder delili s številnimi priznanimi skupinami podobne glasbene zvrsti (U.B.R., Wretched eu's Arse, 4 minute, Warning, itd.). Leta 1983 so izdali split 7" z Upset Noise iz Trsta, leta 1994 pa 12" z Rasta and Peace Corporation. Zadnji reunion se je zgodil v letu 2010. Od takrat so veliko nastopali po tujini s priznanimi imeni.

Pred, med in po koncertih bo za punk melodije skrbel Dj American Bastard, odvijala pa se bo tudi nočna mini rampa session pod reflektorji.

ar©tur