Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije 2014

od 21.06.2014 do 29.06.2014

od 09.00 do 21.00

Organizator: Plesna zveza Slovenije, Celovška 25, 1000 Ljubljana, m: 041 708 103, info@plesna-zveza.si, www.plesn

Nova Gorica - Športna dvorana OŠ Milojke Štrukelj

 

Državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije 2014 v vseh tekmovalnih plesih.

V Novi Gorici je že vse pripravljeno za največje plesno tekmovanje vseh časov, za skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije 2014, na katerem se bo med 21. in 29. junijem v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v  treh plesnih tekmovalnih sekcijah – za standardne in latinsko ameriške plese, za moderne tekmovalne plese in za rokenrol – v različnih starostnih kategorijah pomerilo kar 3500 plesalcev. Prvenstvo bo v soboto, 21. junija, ob 18. uri, uradno odprl novogoriški župan Matej Arčon, plesno znanje tekmovalcev pa bo v osmih dneh ocenjevalo blizu sto plesnih sodnikov.

Predstavnica organizacijskega odbora za pripravo državnega prvenstva Suzana Mlakar pravi, da je prvenstvo edinstven dogodek za Novo Gorico, ki je letošnje leto povrh vsega posvetila plesu, gre pa tudi za svojevrstno obeleževanje 60-obletnice delovanja Plesne zveze Slovenije. Prvič v zgodovini namreč organizira skupno državno prvenstvo, na katerem bo med drugim moč občudovati elegantne gibe plesalcev standardnih in latinsko ameriških plesov, energičnost hip hop in street plesalcev, plesno tehniko jazza in moderna, poskočnost stepa, ter akrobatske vrline rokenrola. Nedvomno pa je državno prvenstvo vrhunec letošnje plesne sezone za množico mladih tekmovalcev, pri čemer bodo najboljši z državnega našo državo Slovenijo, ki jo uvrščajo med svetovne plesne velesile, zastopali na mednarodnih tekmah, med njimi na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Organizatorji  pričakujejo najmanj 5000 obiskovalcev, ti pa bodo morali za dnevno vstopnico odšteti po 5 evrov. Osemdnevna karta stane 15 evrov,  prebivalci Mestne občina Nova Gorica pa bodo zanjo odšteli le 5 evrov. Pri organizaciji so jim na pomoč priskočili številni, predvsem domači sponzorji, medijsko pokroviteljstvo nad dogodkom pa je prevzel najbolj bran regionalni dnevnik Primorske novice.

Tekme se bodo vsak dan začele v dopoldanskem urah s predtekmovanji, v večernem delu, praviloma od 18. ure naprej, pa se bo bodo po slovesnih mimohodih vseh plesalcev, odvijala finalna tekmovanja. Letošnje skupno državno prvenstvo bodo sklenili v nedeljo, 29. junija, zvečer z razglasitvijo novih državnih prvakov v  še zadnji plesni disciplini, v street dance showu.
 

ar©tur