Bara Kolenc, Teja Reba, Loup Abramovici: Danes je jutrišnji včeraj

od 31.01.2016 do 31.01.2016

ob 20.00

Organizator: Kud Krea, Vojkova 54, Nova Gorica, m: 031 338 204, kud.krea@gmail.com

Nova Gorica - SNG Nova Gorica, mali oder

Večer dveh duetov, ki se povezujeta v razmisleku časa, želje, ideala, ljubezni, izgube in smrti. Dve predstavi: Metamorfoze 2: Izgubljeni (k)raj in Ljubezen je odgovor, kaj je vprašanje?

Metamorfoze 2: Izgubljeni (k)raj Ta kraj je realno nemožen, a vendar obstaja kot skupek želja, kot izvorna človeška fantazma, ki se razteza v dve smeri - je posameznikov v preteklost postavljeni utemeljitveni akt, vozlišče predstav, od koder konstruira svojo osebnost, in je njegova projekcija v prihodnost, ideal, h kateremu stremi. Ta kraj je tisti, zaradi katerega življenje nikoli ni to, kar bi hotelo biti, a je obenem šele zaradi njega točno to, kar je. Kot tak je ta kraj temeljno utopičen. Prizori in besedila so avtorsko delo skupine. Predstava je v angleškem jeziku. Performerja: Loup Abramovici, Teja Reba.

Ljubezen je odgovor, kaj je vprašanje? Noč krize, ki je mogoče tako osebna kot tudi globalna. Moški in ženska uprizarjata fragmente, za katere se zdi, da prihajajo iz njunih življenj, njunih ljubezni in njunih možnih smrti. Preigravanje teh vlog poudarja napetost med subjektom in objektom, imaginarnim in realnim. Sooča se s praznino, z uprostorjenjem brezizhodnosti trenutka, in s poskusom odriva, odskoka na drugo stran. Prizori in besedila so avtorsko delo skupine. Predstava je v angleškem jeziku. Performerja: Loup Abramovici, Teja Reba.

Gostujeta Zavod Exodos Ljubljana in KUD Samosvoj. Vstopnice že v prodaji (blagajna SNG NG), cena: 8 €.

ar©tur