Koromač in Brdonč TRANS Quartet - koncert

od 09.06.2017 do 10.06.2017

ob 22.00

Organizator: KŠTM Šempeter-Vrtojba, Ul. 9. septembra 137, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici, t: 05 393 80 09, info@kstm-sempeter-vrtojba.si, www.kstm-sempeter-vrtojba.si

Vrtojba - Mladinski center Vrtojba, Ul. 9. september 72, Vrtojba

Koromač, slovenska vse-instrumentalno-eksperimentalna zasedba iz Vrtojbe, v novejšem času delovanja sekstet s kar dvema bobnarjema v ekipi, s prvencem »Punk Enough?«  Skupina nosi vizijo, nosi glasbeni fokus. Koromač so primer skupine, ki si je z razširitvijo članstva ekipe, v mislih imam predvsem dva bobnarja in saksofon, odprla vrata na stežaj k raziskovanju novih in novih glasbenih prostranstev. Lahko jim rečemo ohlapno »jazzcore«, s čimer smiselno združimo glasbeno preteklost skupine, z njenim stanjem sedanjosti. V zvočnih krajinah so Koromač neusmiljeni nihilisti, zvočni teroristi, povsem neprilagojeni tistim »mehkejšim dušam«, ki so »podedovale« krhke mehanoreceptorne organov.
Brdonč Trans Quartet je progresivni disharmonični eksperimentalni jazz-umor z goriške in je nastal kot iniciativa Aleša Valentinčiča aka Brdonča.  Njegove kompozicije dišijo po psihedeličnem in alter roku, vključujejo obilico improvizacije in odprtih zvočnih prostorov in se večkrat izlijejo v poslušljiv kitarski rif.
Vstopnina: prostovoljni prispevki ki

ar©tur