Predavanje: Občutek krivde in jeza na samega sebe

od 07.06.2018 do 07.06.2018

ob 19.00

Organizator: Center za duhovno kulturo Ljubljana - Nova Gorica, Kolodvorska pot 8, Nova Gorica; t: 05 302 46 75, 041 330 467, darkosfiligoj@gmail.com

Nova Gorica - V prostorih Kluba CDK, železniška postaja Nova Gorica

Ljudje doživljamo občutek krivde, kadar spoznamo, da smo naredili napako ali kaj slabega, prekršili dogovor ali koga oškodovali. V tem smislu nas občutek krivde opozarja, da je bilo naše vedenje neustrezno in nas motivira k spremembi  le tega. Žal pa občutek krivde pogosto spremljajo tudi občutenje samoprezira, samosovraštva in sramu pred drugimi, ki kažejo, da posameznik ne obsoja le svojega neprimernega vedenja ampak tudi sebe kot osebo.

Na predavanju boste izvedeli kaj je zdrav občutek krivde, kdaj pa je to občutenje posledica pretiranega in napačnega samoobsojanja ter samokaznovanja.

Predava: Leo Ivandič, dolgoletni učitelj Šole čustvene inteligence.

Predavanju bo v soboto 9.6. sledila delavnica z enakim naslovom (od 9.30 do 15.30 ure), na njej pa se bomo posvetili spoznavanju razlogov zaradi katerih smo razvili pretirano samokritičnost in samoobsojanje ter spoznavali načine za izboljšanje odnosa do samega sebe. Delavnica bo preplet teorije in izkustvenega dela.

Prijave in informacije na leo.ivandic@cdk.si

ar©tur