Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Guštiranje glasbe in poezije

od 14.06.2018 do 14.06.2018

ob 20.00

Organizator: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 16, info@kulturnidom.si, www.kulturnidom.si

Nova Gorica - Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica

Glasba z vrtov sv. Frančiška

Prepletanje avtorske glasbe Anžeta Vrabca in poezije primorskih ustvarjalcev. Glasbeno društvo NOVA z gosti in Goriški literarni klub GOvoRICA.

Glasba in beseda sta komunikacijski sredstvi, ki se v pojmovnem jedru dopolnjujeta. Čeprav se zdi beseda na prvi pogled le skupek črk, z glasbo ni nič drugače, le da ima namesto črk notne vrednosti, ki označujejo melodično kvaliteto glasu. Temelj obeh je abstrakten konstrukt celovitega in razvejanega znakovnega sistema, ki v svojem bistvu temelji na racionalnih perspektivah, v glasbi celo matematičnih. Neizmerna človeška ustvarjalnost je besedo in glasbo privedla do visoke umetnosti, ki razkriva refleksijo človeške notranjosti. To pa se bo izrazilo v polnosti na večeru, ki nastaja v zasnovi Tee Plesničar in Anžeta Vrabca.

Nastopajoči: Anže Vrabec, avtor glasbe, klaviature, Godalni kvartet NOVA: Mojca Batič in Metka Udovč, violina, Barbara Grahor, viola, Polona Soban, violončelo in Marko Čepak - Maki, kitara, Tea Plesničar, harfa, Gaja Vudrag, recitacije in člani Goriškega literarnega kluba GOvoRICA (Alja Furlan, Ivanka Konstantino, Darinka Kozinc, Darica Majer Leban, Andrejka Jereb, Tanja Badalič, Olga Kolenc, Vida Mokrin Pauer).

Vstop prost.

ar©tur