Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Dvojni ljubimec

od 11.01.2019 do 11.01.2019

ob 20.15

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Filmsko gledališče – za abonma in izven. Režija: François Ozon (Francija, Belgija, 2017).

»Dvojčki, dvojniki, ogledala, usodne ženske in usodni moški: François Ozon si je v Dvojnem ljubimcu resnično dal duška!« (Ronald Rovers, De Filmkrant)

Chloé, mlada ženska sredi dvajsetih let, je kot varnostnica zaposlena v nekem pariškem muzeju. Ko se odpravi k zdravniku, da bi poiskala vzrok za svoje kronične trebušne bolečine, doživi presenečenje, saj le-ta meni, da so te psihosomatskega izvora. Tako se odloči, da bo rešitev poizkusila najti skozi seanse s psihoterapevtom. Toda srečanja s terapevtom Paulom Meyerjem, uglednim in uspešnim psihoanalitikom, krenejo v nepričakovano smer: Chloé se iz vloge pacientke, ki leži na kavču in govori o svoji spolnosti, prestavi v vlogo ljubimke. Chloé se počuti ozdravljeno in odrešeno, a le do trenutka, ko na dan z vso silovitostjo udari Paulova skrivnost in ji znova povzroči psihične težave. Chloé je prepričana, da ji lahko pomaga le strokovno podkovana oseba, psihoterapevt. A pri dr. Delordu dobi le zrcalno podobo Paula.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur