Fantastična ženska

od 25.01.2019 do 25.01.2019

ob 20.15

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Filmsko gledališče – za abonma in izven. Režija: Sebastián Lelio (Čile, ZDA, Nemčija, Španija, 2017).

Dobitnik oskarja za najboljši tujejezični film je zgodba o ženski, ki se mora boriti za pravico, da je lahko tisto, kar je. Kompleksna, močna … fantastična ženska.

Marina, mlada natakarica in ambiciozna pevka, in 20 let starejši Orlando sta zaljubljena in načrtujeta skupno prihodnost. Nekega večera, po praznovanju Marininega rojstnega dne, Orlanda obide huda slabost. Marina ga odpelje na urgenco, zaradi narave njunega razmerja in šoka, ki ga doživi ob njegovi smrti, pa kmalu odide, saj bi rada le v miru žalovala. A to ji ni omogočeno, saj se mora soočiti z vrsto neprijetnih vprašanj in insinuacij. Še najbolj jo boli zaničljiv odnos Orlandove družine. Pripisujejo ji celo krivdo za njegovo smrt, medtem ko ji Orlandova žena ne dovoli na pogreb. Preprost razlog za vse to je dejstvo, da je Marina transspolna oseba oziroma oseba, ki si hoče spremeniti spol. Vrstijo se številne obsodbe, sama pa se bori le za eno: za pravico, da ostane to, kar v resnici že je.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur