Bohemian Rhapsody

od 02.02.2019 do 02.02.2019

ob 16.30

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

In ob 19.00. 

Režija: Bryan Singer (Velika Britanija, ZDA, 2018). Uvod v projekcijo ob 19.00: Dragan Bulič, dolgoletni voditelj in urednik glasbenih oddaj Filmski portreti glasbenih zvezd.

Filmski poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddiju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu.

Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje outsiderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur