Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Nadežda Tokareva, violina in Lovorka Nemeš Dular, klavir

od 21.02.2019 do 21.02.2019

ob 20.00

Organizator: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 16, info@kulturnidom.si, www.kulturnidom.si

Nova Gorica - Grad Kromberk

Na drugem od treh koncertov letošnjih Grajskih harmonij bosta nastopili violinistka Nadežda Tokareva in pianistka Lovorka Nemeš Dular.

Tokareva, diplomantka Moskovskega državnega konservatorija, se je leta 2012 ustalila v Sloveniji. Večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj sodi med iskane interprete svoje generacije. Kot predstavnica ruske šole se odlikuje z virtuoznostjo, izrazno močjo in sijajnim zvokom; rahločutno se poglablja v izbrano kompozicijo in poslušalcu kar najbolj neposredno oživlja avtorjeve zamisli. Širok krog poslušalstva je pritegnila z bogatim in raznovrstnim repertoarjem, ki sega od baroka do 21. stoletja, od klasične do zabavne glasbe. Poleg naštetega je prispevala tudi številne transkripcije in priredbe za violino. Igra na violino Nicoloja Gagliana iz leta 1765. Lovorka Nemeš Dular je pianistka, klavirska pedagoginja in diplomirana muzikologinja. Izobraževala se je pri Dubravki Tomšič Srebotnjak na ljubljanski Akademiji za glasbo, pri Arbu Valdmi na Visoki šoli za glasbo v Kölnu, Konstantinu Boginu v Bergamu in Marini Horak v Ljubljani. Doslej je koncertirala kot solistka, z orkestrom in v različnih komornih skupinah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni, Italiji, Nemčiji in Estoniji. Poleg nastopov piše strokovne članke, se ukvarja z muzikološkim raziskovalnim delom ter poučuje klavir v Glasbeni šoli Grosuplje. Najraje izvaja dela 19., 20. in 21. stoletja.

Program: F. Schubert, G. Berlioz, F. Mendelsohn Bartholdy - A. Jampolski, C. Saint-Saëns

Vstopnina: 13 €, 9 €

Grajske harmonije

ar©tur