Srečen konec Režija: Michael Haneke (Francija, Nemčija, Avstrija, 2017)

od 01.03.2019 do 01.03.2019

ob 20.15

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana kulturnega doma Nova Gorica

Filmsko gledališče – za abonma in izven

Avstrijski mojster Michael Haneke (Ljubezen, Beli trak) se vrača z mračno farso o slepoti in brezbrižnosti srednjega razreda. V slogu slikarskega mojstra postreže z bistvenim. To ni karikatura, pač pa diagnoza.

Družina Laurent iz Calaisa na severu Francije ima v lasti uspešno gradbeno podjetje, ki ga je ustanovil družinski patriarh George. Ker je ta že močno v letih in trpi za demenco, posle prevzame njegova hladna, deloholična hčerka Anne, ki ima, prav tako kot njen brat Thomas, za povrh obilico težav v zasebnem življenju. Anne ne najde pravega stika s sinom Pierrom, Thomas pa poskuša na pravo pot spraviti trinajstletno hčer Eve, ki na svet kljub vsemu materialnemu obilju gleda z vse večjim gnusom.

Pod bleščečo fasado razkošne hiše se namreč skrivajo mračne skrivnosti, ki grozijo, da bodo vsak trenutek izbruhnile na dan. Medtem ko Eve vznemirja očetova skrivna spletna afera, stari družinski patriarh Georges neutrudno išče svoj »srečni konec«.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur