Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Jože Rozman: Čar vina

od 14.03.2019 do 14.03.2019

ob 18.00

Organizator: Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 4, Nova Gorica, t: 05 330 91 00, goriska.knjiznica@ng.sik.si, www.ng.sik.si

Nova Gorica - Goriška knjižnica, pri klavirju

Predstavitev knjige.

Knjiga Čar vina je pripoved o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino. Avtorja bolj kot kemizem vina zanima poglabljanje v preteklost, starodavne civilizacije, v gruzijske kverve, kjer naj bi pred osmimi tisočletji začeli pridelovati vino, kakršnega poznamo danes. Bralci bodo dobili tudi odgovor na temeljno vprašanje, zakaj se avtor vsako jesen ob novem vinu na novo rodi. Popolna knjiga, v katero se lahko ob kozarcu dobrega vina poglobite sami ali o njej razpravljate v krogu najbližjih, tistih, s katerimi je vino tudi najlepše deliti.
(Vir: https://beletrina.si/knjiga/car-vina)
"To ni knjiga o skrivnostih osvajanja ali zapeljevanja z vinom. Pač pa esej vinskega publicista, someljeja, degustatorja, vinogradnika in nekoč primerjalnega književnika. Zato tekst kajpak ne prinaša sprehoda po enciklopediji vin, temveč avtorjeve osebne zgodbe."
(Vir: https://www.mladina.si/186817/joze-rozman-car-vina/)
Jože Rozman (1951) je vinski publicist, pisec o vinu in kulinariki, somelje druge stopnje, degustator z opravljenim izpitom na BF v Ljubljani, WSET III (Wine & Spirit Education Trust, London). Svoje znanje in izkušnje je doslej strnil v več knjigah, televizijskih scenarijih in delavnicah.
Z avtorjem se bo o knjigi pogovarjala Katja Kogej.

ar©tur