RAZSTAVA FOTOGRAFIJ - TEKMA / THE RACE - MATEJA PELIKAN

od 01.03.2019 do 31.03.2019

od 09.00 do 16.00

Organizator: KŠTM Šempeter-Vrtojba, Ul. 9. septembra 72, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici, m: info@kstm-sempeter-vrtojba.si, t.: 05 3938009

Vrtojba - Mladinski center Vrtojba

Razstava fotografij z naslovom "Tekma / The Race" avtorice Mateje Pelikan predstavlja večletno zgodbo kolesarskih dirk na Gričih v Vrtojbi in je preplet tako športne kot dokumentarne fotografije. Tekmovanje, ki ga spomladi organizira Kolesarsko društvo Deš Fleš, iz leta v leto raste, udeležujejo se ga vidna imena tako slovenskega kot evropskega gorskega kolesarstva (cross-country). 

Mateja Pelikan od leta 2012 redno spremlja športno prireditev XCO Vrtojba in s fotoparatom lovi bežne in edinstvene trenutke, ki se v adrenalinskem spustu beležijo od trenutka, ko se kolesarji na startu poženejo po divjem terenu, pa vse do cilja, prežetega z razgretimi čustvi tekmovalcev. Razstava preko barvnih in črno-belih fotografij prikazuje boj kolesarjev z naravo in ovirami na poti, tekmo s samim seboj in enega proti drugemu. Priložnostna razstava v prostorih Mladinskega centra Vrtojba je prva samostojna razstava goriške fotografinje Mateje Pelikan.

ar©tur