Čudo, režija: Stephen Chbosky (ZDA, 2017)

od 22.03.2019 do 22.03.2019

ob 20.15

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana kulturnega doma Nova Gorica

Filmsko gledališče – za abonma in izven

Julia Roberts, Owen Wilson in mladi zvezdnik Sobe Jacob Tremblay v ganljivi in navdihujoči priredbi istoimenskega romana o dečku z drugačnim obrazom, ki pri desetih letih prvič prestopi prag osnovne šole. Film je požel pohvale tako kritikov kot gledalcev ter bil lani nominiran za oskarja za najboljšo masko in pričesko.

August Pullman ni običajen deček in ne hodi v običajno šolo. Sestra Via mu pravi, da tak ne more biti, če se je rodil, da izstopa. Zaradi genetske napake ima namreč drugačen obraz. Do četrtega razreda se šola doma, ko pa dopolni deset let, se starša odločita, da bo začel obiskovati peti razred v šoli. Novi sošolci in skupnost se učijo sprejemati njegovo drugačnost. Doslej se je lahko Auggie vedno zatekel v varno zavetje svoje vesoljske čelade, zdaj pa se mora iznenada soočiti s celotnim vesoljem otrok, ki strmijo vanj. Skozi leto, ki ponuja tako zabavne in prelepe kot težke dogodke, Auggieja in vse okoli njega dodobra spremenijo reči, ki štejejo največ: prijateljstvo, pogum in odločitev, ki jo sprejemaš sleherni dan – da boš prijazen do vseh, ki jih srečaš na svoji poti.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur