Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Orkester Mitteleuropa: The other side/Druga stran rocka Igor Zobin, dirigent in Valter Poles, aranžmaji

od 23.03.2019 do 23.03.2019

ob 20.15

Organizator: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 16, info@kulturnidom.si, www.kulturnidom.si

Nova Gorica - Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Simfonični orkester Mitteleuropa je bil ustanovljen s podporo Furlanije - Julijske krajine z željo po vrednotenju poklicnih glasbenih talentov na tem območju. V Kulturnem domu Nova Gorica se je že nekajkrat predstavil s klasičnim repertoarjem, tokrat pa skupaj s tržaškim dirigentom, harmonikarjem in skladateljem Igorjem Zobino pripravlja posebni program "The other side/Druga stran rocka«. Koncert, ki bo poustvaril vsem dobro poznane rock pesmi zasedb Van Halen, Deep Purple, Led Zeppelin, Genesis, Pink Floyd, Doors, King Crimson ter Johna Milesa in F. Mercuryja & M. Caballé, bosta snemala italijanska nacionalna radijska postaja RAI in Televizija Koper-Capodistria.

Igor Zobin se je šolal na Glasbeni matici v Trstu, kjer danes tudi poučuje. Diplomiral je iz harmonike na Konservatoriju G. Rossini v Pesaru, nato iz kompozicije na tržaškem Konservatoriju G. Tartini ter iz orkestrskega dirigiranja na prestižni Akademiji za glasbo v Pescari pod vodstvom dirigenta D. Renzettija in tako kot harmonikar postal prvi diplomirani dirigent v zgodovini. Kot koncertni glasbenik in mentor uživa mednarodni ugled, kot solist in dirigent pa tesno sodeluje tudi s simfoničnim orkestrom Mitteleuropa. Zobina odlikuje velika sposobnost pri uresničevanju tako klasičnih kot crossover projektov, od Beethovnovih Simfonij pa do glasbe Deep Purplov.

Program: F. Mercury & M. Caballé, Doors, King Crimson, Doors, Pink Floyd, Genesis, John Miles, Led Zeppelin, Van Halen in Deep Purple.

Vstopnina: 7 €, 5 €

Izredni koncerti

ar©tur