Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Zverjasec in Zverjašček, režija: Max Lang, Jakob Schuh // Uwe Heidschötter, Johannes Weiland (Velika Britanija, Nemčija, 2009 // 2011, sinh.) 3+

od 29.03.2019 do 29.03.2019

ob 18.00

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana kulturnega doma Nova Gorica

Filmski vrtiljak

Le kdo je zverina s kremplji postrani, groznimi okli, ušesi, čekani? Filmski omnibus Zverjasec in Zverjašček je narejen po priljubljeni in pri nas zelo popularnih slikanicah Zverjasec in Zverjašček avtorice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja.

Čarobna zgodba o Zverjascu govori o miški, ki gre na sprehod v gozd, da bi našla lešnik. Tam sreča tri plenilce, lisico, sovo in kačo, ki jo želijo pojesti. Pogumna miška mora uporabiti svojo pamet in iznajdljivost, da bi preživela. Vsem trem pove, da gre na obisk k Zverjascu, ki je grozljiva zverina in plenilci vsi prestrašeni zbežijo. Miška postaja vedno bolj drzna. Nihče v gozdu se je ne upa dotakniti. Za zadnjim ovinkom pa se znajde iz oči v oči z zverjo, ki je plod njene domišljije, z Zverjascem. Znova mora biti miška dovolj premetena, da uide nevarnosti. Končno najde svoj lešnik in ga v miru poje.

Oče Zverjasec Zverjaščku pripoveduje zgodbo o veliki, hudobni miši v gozdu. Neke viharne, snežene noči Zverjašček ne uboga očetovega nasveta in se odtihotapi iz votline. Odpravi se v temačni gozd, da bi našel Veliko zlobno miš. Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o Veliki zlobni miši. Ali Velika zlobna miš sploh obstaja?

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur