Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Otvoritev festivala Mesto knjige 2019: vode

od 31.05.2019 do 31.05.2019

ob 19.00

Organizator: Društvo humanistov Goriške, Ulica XXX. divizije 13a, Nova Gorica, m: 031 461 699, katja.pahor@razpotja.si / mestoknjige.si

Nova Gorica - Atrij MONG

Knjižni festival Mesto knjige, ki od leta 2015 dvakrat letno poteka na Bevkovem trgu v samem središču Nove Gorice, je danes največji literarni dogodek na Primorskem. Letos bo potekal med 31. majem in 8. junijem, pripravili pa smo tudi bogato predfestivalsko dogajanje. Festival Mesto knjige tradicionalno poteka na izbrano temo, v letu 2019 bodo v ospredju vode. Voda je povezovalka. Povezuje tako kraje (dolga leta je bila skorajda edini način za potovanje na daljše relacije), kot tudi svetove (kot na primer Soča, ki povezuje alpski svet z mediteranskim). Voda je tudi vir življenja, saj so vsi živi organizmi nastali v vodi. Nenazadnje pa je voda tudi vedno večji politični problem in napoveduje se, da se bodo veliki demografski premiki in celo vojne dogodili ravno zaradi dostopa do pitne vode. Vse te elemente želimo predelati z domačimi in tujimi avtorji, ki bodo gostje letošnjega festivala.
Na otvoritvenem večeru festivala Mesto knjige, ki bo potekal v prijetnem ambientu atrija občinske stavbe v Novi Gorici, boste lahko pobliže spoznali priljubljenega hrvaškega književnika, Miljenka Jergovića. Pogovoru z avtorjem sledi otvoritveni koncert, ki naj zaenkrat ostane presenečenje.
 

ar©tur