Martinov pohod s spoznavanjem kulturne dediščine in enogastronomije Brd

od 10.11.2019 do 10.11.2019

od 08.30 do 14.30

Organizator: Planinsko društvo Brda; pdbrda@.pzs.si

Vila Vipolže, Brda - Vila Vipolže - Martinjak - Šmartno - Kozana - Vila Vipolže

V sklopu letošnjega martinovanja v Brdih, vas v nedeljo, 10. novembra vabimo na Martinov pohod s Planinskim društvom Brda.

Pot  nas bo vodila iz Vipolž po dolini potoka Oblenč, ki je  med Kozano in Biljano proti zaselku Martinjak, od tam pa skozi jesensko obarvane vinograde vse do vasice Šmartno. Tu se bomo ustavili pri enem od lokalnih vinarjev, kjer bo predstavitev kmetije in vinska degustacija.  Nadaljevali bomo v center vasi Šmartno, skozi prizorišče vsakoletnega Martinovega in začutili utrip vasice. Od tu bomo zakorakali proti vasi Kozana, kjer bomo obiskali še eno vinsko klet in bomo po ogledu domačije in degustaciji vrhunskih vin nadaljevali pot nazaj proti izhodišču - vili Vipolže. Seveda med pohodom ne bo manjkalo sadovnjakov, oljčnikov in vinogradov ter nemalokrat se nam bo pogled razkril vse do Alp. Naše potepanje bomo zaokrožili s toplim obrokom v Vili Vipolže in z vodenim ogledom vile.

Pridite in doživite nekaj skrivnosti jesenskih Brd!

 

ZBIRNO MESTO: Vila Vipolže ob 8.30

TRAJANJE POHODA: 6 ure; od tega 3 ure hoje

DOLŽINA: 10-12 km

TEŽAVNOST: nezahtevna

OPREMA: pohodni čevlji, pijača iz nahrbtnika, pohodne palice

CENA: 13€; otroci do 8 leta 50 % popusta, do 4 let brezplačno

Cena - vključuje strokovno vodenje, degustacijo po vinskih kleteh, ogled Vile Vipolže in toplo malico ob zaključku poti.

PRIJAVE: do torka, 5. 11. 2019 na pdbrda@.pzs.si Participacijo za pohod plačate na licu mesta v Vili Vipolže.

ar©tur