O lepa moja Vida – Slovenske ljudske balade, ljubezenske pesmi in ples

od 28.11.2019 do 28.11.2019

ob 20.15

Organizator: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, pr@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Ljoba Jenče, glas, gong, Zoran Škrinjar, klavir, Lenart Krečič, saksofon, Jasna Hribernik, video, predstavniki folklorne skupine Val Resia Rozajanska dolina (Italija) in Folklorna skupina Kal nad Kanalom.

Na večer slovenskih ljudskih pesmi in plesov v koncertni obliki s premiernim videom srečanj z nosilci izročila vabi izjemna interpretka balad in pravljic Ljoba Jenče, ki letos veže koncertni cikel pernahtna nit ob tridesetletnici svojega prvega samostojnega koncerta tudi na Goriškem. S svojim delovanjem osvetljuje široko paleto izraznih možnosti naše bogate kulturne dediščine. S častitljivimi gosti nam bo pričarala doživetje od izvirne žive ljudske dediščine do koncertne izvedbe balad, ko se v interpretaciji približa izrazno samospevu, ponekod šansonu in džezu. Iz Rezije, Lokovca, rodne Cerknice in številnih slovenskih krajev je pevka v svoji karieri ponesla globino in naravno lepoto naših pesmi vse od Lhase v Himalaji do OZN v New Yorku, od Aleksandrije v Egiptu do Kraljeve akademije v Londonu. Za tak korak potrebuješ pogum in trdno vero v moč izročila lastnega naroda.

Vstopnina: 15 € (redna cena), 11 € (v predprodaji do 22. novembra 2019)

Izredni koncerti.

ar©tur