Meja, režija: Ali Abbasi (Švedska, Danska, 2018)

od 17.01.2020 do 17.01.2020

ob 20.15

Organizator: Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, Nova Gorica, t: 05 335 40 10, uprava@kulturnidom-ng.si, www.kulturnidom-ng.si

Nova Gorica - Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Delo, ki ga kritiki označujejo za mešanico nordijskega noira, socialnega realizma in nadnaravne grozljivke, režiser raje opisuje kot zgodbo o osamljenosti in hrepenenju po ljubezni. Film za vse, ki so se kadarkoli počutili kot outsiderji.

Carinsko policistko Tino vsi poznajo po njeni izredni sposobnosti zaznavanja vonja. Njen čut je tako razvit, da lahko zavoha celo občutek krivde pri mimoidočih, ki poskušajo čez mejo pretihotapiti še tako majhen prepovedan predmet. Nekega dne pa mimo nje prikoraka sumljivi Vore, ki njene sposobnosti nenadoma postavi pod velik vprašaj. Tina čuti, da Vore nekaj skriva, ampak ne zna ugotoviti, kaj. Še huje, zdi se ji, da jo moški nekako nenavadno privlači. Ko Tina postopoma razvije vez z Vorejem in pri tem spoznava njegovo resnično identiteto, začne odkrivati tudi novo resnico o sebi. Zdaj mora izbrati: ali bo še naprej živela v laži ali pa bo sprejela Vorejeva grozljiva razkritja.

Vstopnina: 5 €, 4 €

ar©tur