Gostilne

Domačija Čebron - Gostilna Rahela

Domačija, na kateri se opravlja gostinska dejavnost, gostilna Rahela, vinogradništvo in kletarstvo Čebron ter oddajanje sob.

Oštarija Branik

Oštarija vam ponuja dobrote primorske kuhinje s priokusom mediterana in vrhunska vina vinarjev primorske vinorodne dežele. Ponujo tudi pice iz krušne peči, doma pripravljen sladoled ter prenočišče v osmih lepo urejenih sobah.

Gostilna Kekec

Gostilna poznana po odličnih Kekčevih palačinkah in razgledom nad Goricama in furlansko nižino.

Gostilna pri Komelu

Gostilna Komel ima več kot stoletno tradicijo. To je družinska gostilna, kjer  ponujajo odlično hrano po starih receptih s pridihom novejših kulinaričnih specialitet. Nahaja se ob regionalni cesti Nova Gorica – Ljubljana. V gostilni so vsi zaposleni družinski člani, ki vam ponudijo odlično hrano po starih receptih s pridihom novejših kulinaričnih specialitet. Tri sale in senčen vrt nudijo potrebno udobje za razna praznovanja, kakor tudi za dogovorjene sprejeme organiziranih skupin

Gostilna s prenočišči "Winkler"

Skrbno pripravljena domača hrana (štedilnik na drva): divjačina, meso vseh vrst, razne hišne specialitete npr.: njoki iz kopriv ...

Gostilna Metulj

Gostilna Metulj je prava primorska gostilna s poudarkom na pristni domači hrani iz goriškega in širšega primorskega okoliša, odlikuje pa se tudi po ponudbi tradicionalnih slovenskih jedi in dobrot iz mednarodnega prostora.

Gostišče s prenočišči Oddih

V Gostišču Oddih ohranjajo tradicijo odlične domače kuhinje. Raznovrstna izbira dobre, domače hrane ustvarja občutek, kot da bi bili v domačem okolju. Poleg treh različno velikih prostorov, ki se jih lahko uredi tudi za raznorazne priložnosti (rojstni dnevi, banketi, poročne svatbe, pogrebne pogostitve, poslovni sestanki …) imamo tudi letni vrt.
Pravo kulinarično doživetje lahko izkusite le nekaj minut iz turističnega centra Nove Gorice, nad Solkanom, ob cesti, ki pelje proti Sveti Gori. Vabljeni!

Gostilna pri hrastu

Prijeten in preprost ambient, obarvan v pastelne jesenske barve, ter predano osebje vas v Gostilni pri hrastu ne bodo pustili ravnodušne. V naši kuhinji želimo vedno ustvariti kaj novega in še tako vsakdanji jedi dodati malenkost, ki jo naredi posebno. Slasti na krožnikih nadgrajujemo s slastmi v kozarcih – z odličnimi vini iz znanih primorskih kleti in vaše doživetje zlijemo v celoto.

Gostilna Pri Olgi, Darja Kuštrin s.p.

Gostilna obstaja od leta 1987 in je v družinski lasti. V ponudbi imamo klasične ocvrte jedi, jedi na žaru, ribe, žabje krake, polže, pripravimo pa tudi menije za zaključene družbe ob različnih praznovanjih.

Od ponedeljka do petka nudimo tudi malice - 3 meniji in sicer od 10.00 do 13.00.

Gostilna Pri treh mostovih

Poudarek na ribjih specialitetah.

Gostilna Panorama

Gostilna Panorama se ponaša z odličnimi razgledi na Solkan, Novo Gorico, italijansko Gorico, na tri mogočne mostove na reki Soči, na tri vrhove (Sveta Gora, Sabotin in Škabrijel) ter na Jadransko morje. Nahajamo se ob vznožju romarskega svetišča Sveta Gora, le 5 minut vožnje iz Solkana in Nove Gorice, ob cesti proti Sveti Gori in Trnovski planoti.

Gostišče Šterk

Dovolite, da se Vam predstavimo. Smo gostilna s petdeset letno tradicijo. Naš kulinarični temperament je poznan daleč naokrog in Vas popelje v svet ribjih, mesnih in vegetarijanskih specialitet. Nudimo Vam pet dvoposteljnih sob, opremljenih v klasičnem stilu. Vsaka soba ima lasten tuš in WC, klimatizacijo, brezplačen dostop do interneta (wi-fi), televizijo in mini bar.

Gostilna Žeja

Domače slovenske jedi, jedi iz divjačine, ribje jedi in morski sadeži, vegetarijanske jedi, jedi na žaru. Posebnost: Biftek na različne načine, morske specialitete, junečja fiorentina, vipavska in briška vina. Prevladuje domača in sezonska kuhinja s poudarkom na svežih ribah iz Jadrana, tartufi.

Ošterija Žogica

Na obrobju Solkana v zavetju narave, smaragdne reke Soče, nedaleč od znamenitega solkanskega mostu s pogledom na Sveto goro in Sabotin, kjer se prepletata zgodovina in lepota narave. Torej izhodišče za ljubitelje narave, kulture, športnih in adrenalinskih užitkarjev. Lepo so nas opisali. Preprosti, domači, mladostni, duhoviti in ne dragi. Pri nas se dobro je – ne slow ne fast. O, ja in če še vse to zalijete s pravim vinom…
Če vas zanima vse in še več, dobite naše podatke na www.zogica.com ali pogledate našo stran na Facebooku.

Gostinstvo Grad Špacapan

Najboljše pice na Goriškem, slastne gratinirane palačinke, testenine, meso in mesne plošče, lignji ter zelenjavne jedi. Sezonska ponudba jedi.

Gostilnica pr' Mikiju

Tik ob italijanski meji najdete pravo domačo gostilno z dolgoletno tradicijo, ki sega v začetek stoletja, kjer lahko uživate v pravem primorskem ambientu, svežem zraku in domačih specialitetah. Očara nas s prijetnim domačim ambientom, opremljenim po tradicionalnem primorskem izročilu, kjer prevladujeta kamen in les, ki ustvarita prijetno domače vzdušje.

Gostilna in pizzerija Zvezda

 

Gostilna in pizzerija Zvezda se nahaja v Solkanu, v stari podeželski hiši iz 18. stoletja, katere pritličje je danes obnovljeno po izročilih pretreklosti. Ponaša se z veliko krušno pečjo in teraso v senci stoletne glicinije. Zvezdini gostje uživajo v kulinaričnih okusih italijanske, mediteranske in sezonsko obarvane lokalne kuhinje, z vrčkom domačega piva ali izbranega vina. Tu so doma prave italijanske pice, pripravljene v krušni peči in iz najkvalitetnejših sestavin kot so pristna mozzarella bufalo, kuhan pršut in domači pelati. Gostilna zagotavlja dobro počutje tako posameznikom, kot tudi večjim družbam in poslovnim partnerjem.

Gostilna Lokve

Gostilna Lokve ponuja kakovostno hrano pridelano v lokalnem okolju.

Naša posebnost so mlečni izdelki in zelišča, ki se odlikujejo po svojem okusu in prehranski posebnosti. Tradicionalno lokalno kulinirako dodatno zapolnjujejo tipične lokvarske sestavine.

Skrbno izbran jedilnik in sproščujoč ambient nahranijo ne le telo, temveč tudi um.

ar©tur