Gostilnica pr' Mikiju

Tik ob italijanski meji najdete pravo domačo gostilno z dolgoletno tradicijo, ki sega v začetek stoletja, kjer lahko uživate v pravem primorskem ambientu, svežem zraku in domačih specialitetah. Očara nas s prijetnim domačim ambientom, opremljenim po tradicionalnem primorskem izročilu, kjer prevladujeta kamen in les, ki ustvarita prijetno domače vzdušje.

 Sedaj ponovno obujena legenda, nudi svojim gostom kulinarično doživetje primorskih, mediteranskih in tradicionalnih hišnih specialitet. V sožitju z naravo in tradicionalno slovensko – primorsko kuhinjo, kjer se vplivi sredozemskega morja srečajo s tokovi kontinentalnega zaledja ter kombinacijo mediteranskega ter globalnih vplivov, nam razvajajo brbončice z vonji sredozemskih zelišč. Vedno nasmejani kolektiv razvaja goste z dobrotami, ki se združijo z sezonsko spremenljivostjo v harmonijo presenetljivih okusov ter izražajo preprostost in prefinjenost priprave po starih družinskih receptih.

Na jedilniku imajo svoje posebno mesto ročno izdelane dobrote, kot so doma narejeni njoki in testenine, polite z okusnimi in omamnimi omakami, mineštre, različne vrste slastno zapečenih mesnih specialitet, in še bi lahko naštevali... še posebej pa slavi po čarobnih, doma pripravljenih hišnih sladicah; lahkotnih, sočnih in zapeljivih.

Ko pa pride poletje in ko vse zacveti, lahko najdete svoj mir v prijetni senci v objemu dreves ali romantičen večer v soju bakel in sveč na prečudoviti poletni terasi. Ob vseh teh dobrotah se prileže kapljica rujnega iz izbora domačih primorskih vin ali domače žganje, s katerim vam prijazno osebje pomiri želodčke po jedi

Nedvomno daje vtis pristne domačije, kjer vzdušje ustvarjate vi, gostje. Vabimo vas, da spoznate izvrstne jedi našega kraja, raznovrstne tradicionalne kulinarične dobrote, skrbno izbran jedilnik in pristno domače vzdušje našega osebja.

 

Prvomajska ulica 122
5250 Solkan

Tel.: +386 (0)5 302 92 30
E-mail: prmikiju@siol.net

obratovalni čas: PON. - PET.: 11.00 - 23.00, SOB., NED., PRAZNIKI: 12.00 - 23.00

ar©tur