Turistične kmetije

Turistična kmetija s prenočišči Gregorič

Turistična kmetija Gregorič se nahaja v spodnji Vipavski dolini, v vasi Zalošče. Gostitelji vas bodo razvajali s tradicionalnimi kmečkimi dobrotami, postregli pa vam bodo tudi z domačim vinom iz mešanih sort belega in rdečega grozdja, ki zori v lastnih vinogradih na okoliških gričih. Na vašo željo poskrbijo tudi za personalizacijo etiket na steklenici.
 

Turistična kmetija s prenočišči Malovščevo

Najlepši biseri se nam razkrijejo nepričakovano, a nas s svojo lepoto hipoma prevzamejo. Eden takih je Turistična kmetija Malovščevo, ki se skriva med vipavskimi griči na južnem pobočju Trnovskega gozda v vasici Vitovlje pri Šempasu. Biser, ki ga brusi že deseta generacija, je v rokah družine Remec-Garbari.


 

Turistična kmetija Pri Rjavčevih

Izletniška turistična kmetija Pri Rjavčevih se nahaja v spodnji Vipavski dolini v naselju Šempas tik ob regionalni cesti Nova Gorica-Ajdovščina. Kmetija je usmerjena v vinogradništvo, poljedelstvo, prašičerejo, živinorejo in čebelarstvo.
 

Turistična kmetija Vižintin Ada in Andrej

Pristna domača hrana, suhomesnati izdelki, orehovi štruklji in vino iz domače kleti.

Izletniška kmetija z nastanitvijo Srčan Gregorič Prvačina

Smo kmetija, ki sprejema goste za razna praznovanja, obletnice, poroke … Kuhamo za avtobuse, izletnike, skratka za vse, ki se najavijo. Imamo tudi prenočišča. Lahko si izberete eno izmed naših sob, ki so opremljene z vsem, kar potrebujete. Izkusite in doživite čarobnost našega kraja. Prisrčno vabljeni!

Izletniška kmetija z nastanitvijo Kraljič

Če si boste ob tem zaželeli primerno vinsko spremljavo, ne bo težav. Na desetih hektarjih vinogradov uspevajo chardonnay, sauvignon, malvazija, laški rizling, rebula in rumeni muškat ter barbera, merlot, cabernet sauvignon in refošk. Na voljo so kot sortna sveža in prijetno pitna vina, prav taka je tudi zvrst vipavsko belo. V času trgatve svoje goste povabimo v vinograd na prijetno druženje in sprostitev ob dobri kapljici vrhunskega vina.

Kmetija Slavček

Turistična kmetija z degustacijami in nakupom vina, priprava tipičnih sezonskih jedi (kosila in večerje), prenočišča.

Turistična kmetija Saksida

Na robu vasi, sredi vinogradov si boste oddahnili in uživali ob tradicionalnih vipavskih jedeh s pridihom sodobnosti ter odličnih vinih pridelanih v lastnih vinogradih.

Turistična kmetija Toncevi

Na turistični kmetiji se posvečajo tako reji živali kot tudi gojenju zelišč. Pripravljajo predvsem domačo hrano, ki jo sami pridelajo ali kupijo od lokalnih pridelovalcev, tako da gostom ponudijo lokalne jedi po starih primorskih receptih.

Izletniška kmetija Tavčar

Po predhodnem naročilu vam bomo postregli z domačo hrano. Ponudili vam bomo tudi češnje, šparglje, fige in kakije. Smo ekološko usmerjeni.

Domačija Lisjak 1956

Ponudba hrane in pijače pridelane na lastni kmetiji, degustacije vin, ogled kleti in vinogradov.

Izletniška kmetija Baša

Na Kmetiji Baša ponujajo tipične vipavske jedi, domače vino in suhomesnate izdelke. 

ar©tur