Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Vinoteka Solum

Vinoteka Solum je več kot vinoteka.

V samem središču Nove Gorice lahko obiščete Vinoteko Solum, ki sredi mesta ponuja vse pristno s podeželja: bogat izbor vin, tipične izdelke in pridelke, izvirne izdelke umetnostne obrti ter unikatne spominke čezmejnega območja.

Solum je sodobno in estetsko opremljen vinski bar v središču mesta, ki zasleduje najsodobnejše trende vinske in druge ponudbe. Pohvali se lahko z največjo izbiro vin iz vseh štirih primorskih vinorodnih okolišev daleč naokoli. Sicer pa je skupni imenovalec vsega ostalega poleg kvalitete »lokalno«. Pivo domačih pivovarjev, kava iz bližnje pražarne, okusni in zdravi domači sokovi in doma narejene žgane pijače, med njimi tudi izjemno popularen kraški gin, ki ga ponujajo v različnih mešanicah. Zmeraj poskrbijo za okusne prigrizke, še posebej radi ročno narežejo pravi kraški pršut. Tu je tudi prodajalna, kjer lahko vina ekskluzivno kupite po ugodnih cenah, podobnih kot pri samih vinarjih. Osebje je prijazno in strokovno - kot izjemni poznavalci so zaposleni vsakič kompetenten sogovornik v neskončnih prijetnih razpravah o vinu, ki se ob vodenih pokušnjah pogosto vnamejo. V Solumu občasno prirejajo tematske večere, največkrat v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in nemalokrat jih začinijo z glasbenimi izvajalci, ki poskrbijo, da se tudi zapleše in zabava pozno v noč. 

Solum je nenazadnje izjemno priljubljen kraj za druženje tako v zimskih mesecih kot v poletnih, ko se zlije z urbanim utripom celotnega mestnega središča Nove Gorice. Obiskujejo ga ljubitelji vina in kulinarike, poznavalci in tudi tisti, ki iščejo le dobro vzdušje. Obiščite ga, naročite si kozarec in čas bo zagotovo, vsaj za nekaj trenutkov tekel drugače.


urnik:

sreda - nedelja: 15.00 - 23.45

ponedeljek in torek: zaprto

 

kontakt:

Vinoteka Solum

Bevkov trg 6, 5000 Nova Gorica

m: 041 350 012

ar©tur