Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

GoGourmet

Goriške restavracije in gostilne se pod okriljem Turistične zveze TIC Nova Gorica od leta 2017 povezujejo v gastronomsko znamko GoGourmet. Le ta predstavlja platformo za povezovanje in širjenje tipičnih goriških sestavin ter receptov na jedilnike lokalnih gostincev, obenem pa skrbi za izmenjavo znanj in vpeljevanje tipičnih goriških jedi in vipavskih vin na jedilnike drugih slovenskih kulinaričnih regij. 

Gostinci in ponudniki v skupni znamki GoGourmet prepoznajo prednosti, ki jim jih omogočata organizirana promocija in druženje. Najpomembneje je, da obiskovalce Nove Gorice vsakič pričaka sveže presenečenje v mestu in na zelenem podeželju Vipavske doline ali Trnovsko-Banjške planote. Vsak letni čas prinaša nova doživetja in nove kreativne ideje za popestritev jedilnikov.

Skupne GoGourmet kulinarične akcije imajo skupne tematike: pozimi kraljuje goriški radič, v maju pa vrtnica. GoGourmet smo v teh letih povezali tudi z drugimi tematikami kot so divje rastline in Martinove jedi in sicer skozi delavnice, predstavitve, okrogle mize, promocijske aktivnosti. Med drugim je v okviru GoGourmet je nastala v letu 2017 burbončica - sladek spominek ob 70 letnici Nove Gorice. 

..................................................................................

GoGourmet aktivnosti 2020: 

GoGourmet aktivnosti 2019: 

GoGourmet aktivnosti 2018: 

GoGourmet aktivnosti 2017:

ar©tur