Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Burbončica – sladek spominek iz Nove Gorice

Burbončica je slastno in sladko darilo, ki ga je podarila Turistična zveza TIC Nova Gorica Novi Gorici ob njeni 70. obletnici.

 

V maju je najlepše doživeti Novo Gorico, saj ozelenijo vsi parki in zacvetijo grmi vrtnic, ki so simbol mesta. Za obzidjem samostana Kostanjevica se skriva najlepša zbirka vrtnic burbonk v Evropi, ki je navdahnila novo sladko doživetje in spominek za obiskovalce Nove Gorice. Burbončica je čokoladni praline v ovoju iz sušenih cvetov vrtnic, ki se pregrešno stopi v ustih.

Dejana Baša, vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica, je pobudnica projekta: »Vsi se radi posladkamo s čokolado. Če ji dodamo še vrtnico, simbol Nove Gorice, povežemo naravno in kulturno dediščino z gastronomijo regije. Burbončice bodo na voljo vse leto, tako da bodo lahko obiskovalci vzeli košček doživetij s seboj domov.«  

Burbončico je razvila Turistična zveza TIC Nova Gorica v okviru aktivnosti GoGourmet. Pripravlja in jih ročno oblikuje slaščičarski mojster Gorazd Potočnik. Pakriane so v lične škatlice in pripravljene za prodajo kot spominek ali pa za protokolarno darilo. 

 

Prodaja burbončic: TIC Nova Gorica (Delpinova 18 b, Nova Gorica - v pritličju Eda Centra). 

ar©tur