Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Praznik breskev

Prvačina, julij / avgust

Prireditelj, Turistično društvo Prvačina, se je za prireditev odločil predvsem zato, da bi slovensko javnost seznanil z razširjenostjo pridelovanja breskev v Vipavski dolini. Nasadi breskev so razširjeni predvsem v spodnji Vipavski dolini.

V času prireditve bo na ogled razstava breskev v dvorani, nakup breskev na stojnici, možnost nakupa spominkov, na stojnicah bodo predstavljeni razni ročni in domači izdelki umetnikov iz celotne Slovenije, tradicionalne jedi okoliških krajev ter domače jedi, ki jih pripravljajo kmečke žene.
V času prireditve, bo v dvorani, na ogled postavljen muzej aleksandrink, katere so izjeme zaznamovale in vplivale na razvoj vasi. Razstava je čez celo leto postavljena na ogled v muzeju aleksandrink v Hiši na placu.

Na prireditvenem prostoru bo možen nakup hrane in pijače, predvsem je zanimanje po bovli, ki združuje dva avtohtona pridelka - breskve in vino. Zelo bogat bo tudi glasbeni program, saj se bo našel dober okus glasbe za vsaka usta, Magnifico in Dejan Vunjak sta le dva izmed nastopajočih, pozabiti pa ne smemo na lokalno Prvačko pleh muziko.

Več o programu praznika najdete na www.praznik-breskev.si
organizator: Turistično društvo Prvačina,

kje: Športni park Prvačina

kdaj: 19. - 21. julij 2019

 

 

ar©tur