Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Festival vrtnic - ODPOVEDAN

Nova Gorica, zadnji teden v aprilu in maja 2020

Festival vrtnic postaja osrednja spomladanska kulturno-družabna prireditev, ki v mesto poleg domačinov privabi tudi goste iz vse Slovenije in iz tujine. Razstave, predavanja, strokovni ogledi, rožna tržnica, degustacije, koncerti in še marsikaj drugega, vsako leto kaj novega, kar bogati podobo in prepoznavnost mesta vrtnic.

Festival vrtnic se odvija v najlepšem mesecu leta in obiskovalcem Nove Gorice, mesta vrtnic, ponuja obilo okusnih, dišečih in poučnih doživetij: strokovne oglede rožnih nasadov v mestu in edinstvene zbirke burbonk (vrtnic 19. stoletja) na Kostanjevici, razstave (cvetlično, filatelistično in slikarsko), predstavitev knjig in pokušino jedi z vrtnicami ter še marsikaj. Na rožni tržnici se lahko kupijo vrtnice in drugi izdelki z njimi povezanimi.

Organizatorji poskrbijo za kulinarična doživetja, strokovna predavanja, pa tudi za izbor najlepše burbonke na vrtu frančiškanskega samostana na Kostanjevici (kjer se nahaja trenutno druga največja tovrstna zbirka v Evropi). Razglasi se najlepši rožni nasad v mestu in nagradi lastnika najlepše vrtnice v zasebni lasti.

Na festivalu je tudi zabava, veselo vzdušje, koncerti, predvsem pa druženje vseh, ki imajo radi vrtnice, rože vseh lepot.


Organizator: Goriško društvo ljubiteljev vrtnic, m: +386 (0)41 320 990 - Katja Kogej; +386 (0)41 901 501 - Edi Prošt; www.vrtnice.info

 

ar©tur