Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Festival ljubiteljske kulture na Gradu Kromberk

Kromberk, junij 

Vokalna in instrumentalna glasba, likovna in filmska umetnost, folklora, sodoben ples, gledališče, literatura, …

V okvir »Goriških kulturnih prepletanj« sodi Festival ljubiteljske kulture na katerem se vsako leto predstavijo raznovrstne kulturno umetniške stvaritve ljubiteljskih snovalcev, ki svojim delovanjem bogatijo prostor v katerem živijo in delajo. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica in Zveza kulturnih društev Nova Gorica vsako leto prirejata festival v začetku junija v amfiteatru Gradu Kromberk.

Stalnica festivala je slikarski in kiparski extempore, ki omogoča  likovna snovanja  v čarobnem prostoru grajskega kompleksa. Extempore je namenjen tako odraslim ustvarjalcem kot otrokom in mladostnikom. Ustvarjena likovna dela so vsako leto postavljena v presojo strokovni komisiji, najboljša pa so nagrajena. Dela, ki nastanejo na extemporu, so razstavljena na septembrski razstavi v prostorih Zveze kulturnih društev Nova Gorica.

Festivalsko dogajanje poleg lepih umetnosti zaznamujejo imenitne predstavitve instrumentalne glasbe, folklore, zborovskih, gledaliških, plesnih in drugih dogodkov ki vsi nastajajo v širokem polju in tradicionalno bogati zakladnici ljubiteljske kulturne tradicije. Gledališče v parku, Plesni kalejdoskop… so uveljavljeni festivalski programi, ki v čudoviti ambient privabijo množice obiskovalcev.

 

Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, t: +386 (0)5 355 18 50, (0)5 335 18 52, oi.nova.gorica@jskd.siwww.jskd.si

Kje: Kromberk

Kdaj: junij 

ar©tur