Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Štirje martinovi okusi v mestu

Nova Gorica s predmartinovanjem odpira sezono martinovanj za celo Slovenijo. Mestna občina Nova Gorica in tamkajšnja Turistična zveza sta za ta poseben dogodek združili 4 velike vinorodne okoliše – Vipavsko dolino, Brda, Kras ter italijanska Carso in Collio. Za vrhunsko vinsko doživetje bodo skrbeli nekateri od najboljših slovenskih vinarjev, za omamne vonjave in okuse pa gostinci, zbrani pod znamko GO Gourmet. Maskota prireditve in največji oboževalec predmartinovanja je simatični Gosak GOGO. 

Ponovno se vračajo v Novo Gorico, 28. oktobra 2017, Štirje martinovi okusi v mestu, kjer bodo skupno še pred martinovim nastopili gostinci in vinarji iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Italije. Dogodek pripravlja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. 

Mesto Nova Gorica je stičišče vinorodnih okolišev: Vipavska dolina, Kras in Brda in zrcalno bratskih Carso in Collio, ki so v kontrastu z njeno mladostniško razigranostjo tradicionalno obarvani. Ponovili bomo uigrano zgodbo iz preteklih let – povezali bomo vino s kulinaričnimi užitki in urbanim doživetjem.  

Za gurmanske užitke bodo poskrbeli gostinci, združeni pod znamko GO Gourmet

Glasbeno vzdušje bosta pričarala Marko Hatlak in skupina Kapobanda. Obiskovalce bo razveseljeval GOGO Gosak. Višek prireditve pa bo slavnosten krst mladega vina, s katerim se bo uradno pričela sezona martinovanj. 

Za vse, ki boste želeli varno prispeti v mesto in domov, se boste lahko poslužili prevoza z Veselim GOGO busem. Vozni red dveh Veselih GOGO busov si preberite tukaj. 

Več informacij: tzticng@siol.net, t: 05 330 46 00

Pridružite se nam!

 

Datum: 28. oktober 2017

 

ar©tur