Hotel Sabotin ***

Nad smaragdno reko Sočo se dviga skalnato pobočje Sabotina, ob njegovem vznožju pa stoji hotel enakega imena. Ob poti v Posočje, med Novo Gorico in starim jedrom trga Solkan s tisočletno zgodovino, stoji arhitekturno zanimiv hotel, ki je deloma umeščen v meščanski dvorec iz 2. polovice 18. stoletja.

green-keyNosilec okoljskega znaka Green Key.

Hotel Sabotin s tremi zvezdicami vam ponuja udobno opremljene sobe (prha, WC, sat TV, telefon, sušilec za lase, klima ter brezplačna wi-fi povezava do interneta), prostoren apartma s prelepo teraso in posebno sobo, namenjeno invalidom. V hotelu  izposojajo tudi kolesa, je kolesarjem prijazen hotel. Hotel ima lastno parkirišče, poskrbljeno pa je tudi za varno hrambo koles in motorjev. 

Privlačnost bivanja v hotelu Sabotin zaokrožajo restavracija s 130 sedeži, primerna tudi za raznovrstna slavja. Na voljo je nekaj manjših prostorov, na zaključene družbe do 25 oseb, ter zastekljen in zunanji vrt s 60 sedišči. Izbirali boste lahko med izvrstno ponudbo domačih jedi, različnimi tematskimi meniji, picami in tudi klasično ponudbo mesnih in ribjih jedi. Med delovniki pa ponujajo okusne malice in kosila. 

Gostje hotela imajo prost vstop v igralniško zabaviščna centra Perla in Park v Novi Gorici, do katerih vozi brezplačen Hitov avtobus in kjer se lahko zabavajo ves dan in vso noč.

Bližnje pokrajine ponujajo vrsto izletniških, pohodniških in rekreativnih možnosti. Kras, vinorodna Vipavska dolina in Goriška brda, Postojnska jama, Lipica in Štanjel so le nekatere med njimi. Ljubitelji aktivnega oddiha bodo navdušeni nad možnostmi kot so ribolov, kajakaštvo, rafting, soteskanje, bungeeskok, padalstvo in zmajarstvo, lokostrelstvo, tenis, jamarstvo, smučanje, pohodništvo, kolesarjenje in še in še. V bližini so še Hitov športni center ter vrsta drugih objektov za šport in rekreacijo.

št. sob: 68

 

Informacije in rezervacije: modra številka: 080 71 12; 

 

Cesta IX. korpusa 35, 5250 Solkan

t: +386(0)5 33 65 000

f: +386(0)5 33 65 150 

hotel.sabotin@hit.si

www.hotelsabotin.com

 

 

 

 

 

ar©tur