Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Turistična kmetija s prenočišči Malovščevo

Najlepši biseri se nam razkrijejo nepričakovano, a nas s svojo lepoto hipoma prevzamejo. Eden takih je Turistična kmetija Malovščevo, ki se skriva med vipavskimi griči na južnem pobočju Trnovskega gozda v vasici Vitovlje pri Šempasu. Biser, ki ga brusi že deseta generacija, je v rokah družine Remec-Garbari.

Turistična kmetija Malovščevo je morda res neopazna, saj je do nje treba skreniti le nekaj sto metrov iz glavne ceste Ajdovščina – Gorica, a nikakor osamljena. K njim že skoraj štiri desetletja prihajajo gostje s celega sveta zaradi gostoljubnosti in pristnih vipavskih jedi ter suhih mesnin, ki jim okuse pomagajo razviti zemlja, vipavska burja in spretne roke gospodinje Barbare in gospodarja Milana, ki jih mikavno ponudita na krožniku. Seveda jedi spremljajo izbrana vina iz domače vinske kleti, kjer se jim posveča Barbarin mož Milan.

S kmetije za Vas: Z zlatom nagrajena Turistična kmetija Malovščevo
Zemlja da vse, kar rabimo – spoštujmo jo!

 

Milan Garbari
Vitovlje 68, 5261 Šempas
Tel.: +386 (0)5 307 88 90
m: +386 (0)31 362 947
E-pošta:
Internet: www.malovscevo.si

Sobe so pri Malovščevih, tako kot vsa ostala ponudba kmetije, dovršene. V 10 sobah, koliko jih kmetija premore, ki so poimenovane po malovščevih ženskah, se nevsiljivo združita pristen vipavski slog in novodobna tehnologija, saj so vse sobe opremljene z dostopom do spleta, TV sprejemnikom in klimo, dostop do sob pa je omogočen tudi z dvigalom, tako da je poskrbljeno tudi za osebe s posebnimi potrebami.

Št. sob: 10

Št. ležišč: 25

ar©tur