Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Turistična zveza TIC Nova Gorica

 •  

Turistična zveza TIC Nova Gorica - logotip Logotip: Nova Gorica - Nova doživetja

Kontakti:

Turistična zveza Nova Gorica
Ulica tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 02
t: +386 5 330 46 04
f: +386 5 330 46 05
tzticng@siol.net

Turistični informacijski center Nova Gorica
Delpinova ulica 18 b
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 00
f: +386 5 330 46 06
tzticng@siol.net

 

 

AKTIVNOSTI TURISTIČNE ZVEZE TIC NOVA GORICA V LETU 2019

Aktivnost: Dnevi goriškega radiča

 • 7 gostiln GoGourmet, januar-februar
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica je združila goriške gostince, pod blagovno znamko GoGourmet, v skupni akciji »Dnevi goriškega radiča«. 

Aktivnost: Expomego 2019

 • Gorica (Italija), 14. - 17. februar 2019
 • Predstavitev na sejmu v sosednji Gorici skupaj s podjetjem Hit d.d.

Aktivnost: ITB - Internationale Tourismus Börze 2019

Aktivnost: 13. Festival vin in oljčnega olja Šempas

 • Šempas, 31. marec - 1. april 2019
 • Organizacija tradicionalne prireditve v znamenju domačih, udomačenih in avtohtonih sort vin ter oljčnega olja. Predstavitve festivalskih vin in oljčnih olj, delavnice, degustacije, predavanja in prijetno druženje ljubiteljev enogastronomije. www.festival-vin.si

Aktivnost: Zgodbe, ki kipijo iz lonca – Vloge in odgovornost v verigi od njive do krožnika

 • Kulturi dom Šempas, 1. aprila 2019
 • V okviru tradicionalnega dogodka 13. Festival vin in oljčnega olja Šempas, ki je potekal v Šempasu, 31. marca in 1. aprila 2019, je Turistična zveza TIC Nova Gorica pripravila zanimivo okroglo mizo z aktualno tematiko: »Zgodbe, ki kipijo iz lonca – Vloge in odgovornost v verigi od njive do krožnika«. Pogovor je vodil novinar Primorskih novic Sašo Dravinec. Odgovornost in vloge deležnikov v verigi od njive do krožnika, pri kateri ne gre zgolj za hrano, temveč tudi za kulturno krajino, okolje, zdravje, identiteto in doživetja, so v pogovoru s Sašom Dravincem osvetlili sogovorniki z različnih področij iz treh držav. Sodelovali so: Joško Sirk, gostinec iz gostilne Pri lovcu - La Subida iz Krmina (Italija), Franco Kozlović, vinar iz Momjana (Hrvaška), Uroš Štefelin, glavni kuhar v Vili Podvin iz Mošenj pri Radovljici, Klemen Mlečnik, vinar iz Bukovice v Vipavski dolini in Dejana Baša, predstavnica TZ TIC Nova Gorica.

Aktivnost: GoGourmet: Slastna doživetja meseca vrtnic

 • 27. april - 31. maj 2019
 • V tokratni akciji GoGourmet: Slastna doživetja meseca vrtnic Turistična zveza TIC Nova Gorica povezuje goriške gostince, ki ponujajo na svojem jedilniku slastne vrtnične jedi. Vrtnična doživetja nam ponujajo GoGourmet gostinci: Bar Rosa, Gostilna pri hrastu, Gostilna Winkler, Hotel Sabotin, Ošterija Branik, Ošterija Žogica, Gostilna Termika, Solum in Dolce Vita. https://bit.ly/2W3D2gk

Aktivnost: Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Vipavsko dolino

 • 6. - 12. maj 2019
 • Slovenska turistična organizacija je v tednu od 6. do 12. maja v svoji digitalni kampanji "Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo" posebej izpostavila našo turistično destinacijo Vipavska dolina z Novo Gorico. Pripravilo se je potrebne materiale za izvedbo.

Aktivnost: Festival vrtnic 2019

Aktivnost: Voden ogled Od socialistične izložbe na Zahod do Evropske unije in Rožna kuhinja v okviru Rožnega dne v mestu vrtnic

 • Nova Gorica, 18. maj 2019
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica v okviru Festivala vrtnic in dogodka "Rožni dan v mestu vrtnic" poklanja brezplačen voden ogled po Novi Gorici za vse, ki si želijo bolje spoznati mlado mesto. https://bit.ly/2E6FZmj Na Bevkovem trgu bodo na ta dan potekala Rožna kuhinja na prostem z gostinci GoGourmet.

Aktivnost: Pohod od Lijaka do Sekulaka

 • Osek, 19. maj 2019
 • Tradicionalni pohod po energijski tematski pešpoti Od Lijaka do Sekulaka poteka po petih slikovitih vaseh v Vipavski dolini: Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek. Glavni organizator pohoda je Turistična zveza TIC Nova Gorica, pri organizaciji sodelujejo krajevne skupnosti in turistična društva iz Šmihela, Ozeljana, Šempasa, Vitovelj in Oseka. Pot od Lijaka do Sekulaka razkriva lepote narave in kulturne dediščine, odstira zgodovinske spomine in odkriva skrivnosti, ponuja duhovnost, zahteva od nas energijo, a jo nam tudi vrača. Vodi nas mimo številnih znamenitosti, toda tudi po spokojnih, skritih kotičkih. Ponuja nam okušanje domačih dobrot in poklanja prijazno dobrodošlico. Pohod zaradi slabega vremena ni bil izveden.

Aktivnost: Kolesarska dirka Po Sloveniji

 • Nova Gorica, 21., 22. junij 2019
 • Mestna občina Nova Gorica se je skupaj s partnerji Turistično zvezo TIC Nova Gorica, Javnim zavodom za šport Nova Gorica in Športno zvezo Nova Gorica v kolesarsko dirko Po Sloveniji vključila z bogatim spremljajočim dogajanjem, na katerega smo vabili vse ljubitelje kolesarstva, domačine in obiskovalce od drugod z željo, da podprejo kolesarje in obenem spoznajo naše kraje. V soboto, 22. junija, je od 9. do 14. ure v središču Nove Gorice potekal bogat spremljevalni program s ponudbo odlične goriške kulinarike, predstavitvijo športnih trgovin, poligonom varne vožnje, ogledom električnih vozil, plesnimi nastopi, meritvijo krvnega tlaka in holesterola, vaje s fizioterapevti in kineziologom. Ob letečem cilju na Kidričevi ulici v Novi Gorici, so plesalci ob glasbi uprizorili “živo kolo”.

Aktivnost: Obisk tujih novinarjev

 • Nova Gorica, 4. - 7. junij 2019
 • Med 4. in 7. junijem 2019 so Novo Gorico obiskali novinarji iz Nemčije, Avstrije in Slovaške.Na študijski turi je bilo novinarjem predstavljeno območje Nove Gorice in Vipavske doline ter Krasa. Udeležili so se je Isabella Caldart - freelancer ki piše za različne tiskane medije in spletne medije - Berlin - Tip Berlin (www.tip-berlin.de), Missy Magazine (missy-magazine.de), ima tudi svoj blog; Alexandra Karvašova Kochova - Bratislava - spletni in tiskani mediji -www.dromedar.sk (20.000 dnevno); Michael Strausz - urednik www.life-style.at in novinar www.validmagazin.com – Dunaj; Wolfgang Brugger (2 osebi) - bloger in vodja največjega blogerskega FB združenja na Bavarskem - reisefreak.de Munchen.
 • Nova Gorica, 7. junij 2019
 • V petek, 7. junija 2019 smo na Turistični zvezi TIC Nova Gorica, za urednico priloge Odprta kuhinja, ki izhaja v Nedelu pripravili program ogledov manj znanih, neodkritih kotičkov v Mestni občini Nova Gorica. Za združeno prilogo, ki bo izšla v nakladi 100.000 izvodov v Nedelu in Slovenskih novicah, bo novinarka predstavila kulinarične in druge značilnosti naših krajev. Obiskala je ponudnike od Lokovca do Pedrovega. Nad obiskom je bila zelo navdušena, saj je odkrila veliko zanimivosti o katerih bo pisala preko celega poletja in se zagotovo še vrnila v naše kraje.
 • Nova Gorica, 11. - 14. junij 2019
 • Na Turistični zvezi TIC Nova Gorica smo se zavzeli, da se pridružimo skupni promocijski gourmet študijski turi. Ta se v organizaciji agencije MGM Media Optima d.o.o.izvaja med 11. in 14. junijem 2019, na območju Nove Gorice in Vipavske doline, Doline Soče ter Krasa. Tako v naših krajih ponovno gostimo več tujih medijskih hiš; Elisabetta Gavasso - blog + ostali kulinarični mediji, Salvatore Cosenza - Agrodolce + blog, Diana Mikloš - Wish.hr in Gastro24.hr, Sandra Rončević - Dnevnik.hr in O slanom i slatkom.hr, HungryMile - največji gourmet bloger, Hr Momčilo Antonijević - več srbskih medijev. Pri ponudnikih, ki so se odzvali našemu povabilu k sodelovanju, spoznavajo kulinarične posebnosti tega prostora. Ponosni smo, da lahko pokažemo vrhunsko ponudbo naših kuharskih mojstrov in vinarjev.

Aktivnost: Poletni hiti - Summer hits

 • Nova Gorica, Vipavska dolina, 15. julij - 15. september 2019
 • Turistična destinacija Vipavska dolina je letos prvič pripravila oglaševalsko kampanjo, namenjeno večji prepoznavnosti destinacije in njene raznolike ponudbe, kar naj bi pripomoglo k večji obiskanosti, pa tudi k podaljševanju bivanja v Vipavski dolini. Oglaševalska kampanja je bila zasnovana kot kombinacija aktivnosti na lokaciji in digitalnega oglaševanja. Kampanjo smo izvajali med 15. julijem in 15. septembrom 2019. K sodelovanju so bili povabljeni ponudniki z vseh treh področij ponudbe – vina in kulinarike (vinarji, turistične kmetije, gostilne), športa ter naravnih in kulturnih znamenitosti (gradovi, muzeji, druge kulturne ustanove). Poleg tega pa tudi ponudniki vodenih tur in nastanitev.

Aktivnost: Poletna polenta 2019

 • Šmihel, 21. junij 2019
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica in Turistično društvo Ozeljan-Šmihel sta pripravila prireditev Poletna polenta na prvi poletni večer. Za gurmanske užitke je poskrbelo TD Ozeljan-Šmihel, ki je pripravilo različne vrste polente s prilogami. Lokalni vinarji so nam ponudili njihova vina, ki smo jih spajali k jedem. Večer sta glasbeno obogatila Ladi in Matjaž (Prizma). Poletna polenta je uverturni dogodek v Praznik polente. 

Aktivnost: Skupaj gradimo trajnostni in zeleni turizem (posvet)

 • Nova Gorica, 27. avgust 2019
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica je organizirala posvet za turistične ponudnike MO Nova Gorica. Posvet z bogatimi in trajnostnimi vsebinami je namenjen izobraževanju turističnih ponudnikov z območja destinacije Nova Gorica, ki je certificirana z zelenim znakom Slovenia Green. Več...

Aktivnost: Festival zelišč 2019

Aktivnost: sprejem francoskih novinarjev

 • Nova Gorica, 16. - 17. september 2019
 • V mesecu septembru je Slovenska turistična organizacija in Luxury Slovenia kot izbran izvajalec, v Sloveniji gostila pomembne medije iz Francije, ki pišejo za Géo.fr, Marie-France, Paris Match, Lonely Planet in Voyager ici & ailleurs. Novinarje smo sprejeli v Novi Gorici in jim predstavili destinacijo.

Aktivnost: Odprtje Urškine poti

 • Grgar, 28. september 2019
 • Uvodni slovesnosti je sledil pohod s kulturno-verskim programom, ki je po osmih etapah zaokrožil območje Grgarja in Svete Gore ter se zaključil na Urškinem grobu ob cerkvi v Grgarju. Urškino pot so pripravili: Turistično društvo Grgar in Župnija Grgar v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Grgar, Kulturnim društvom Grgar, Bralnim klubom Grgar, Frančiškanskim samostanom Sveta Gora in Turistično zvezo TIC Nova Gorica. Program odprtja in zgibanka poti: www.novagorica-turizem.com

Aktivnost: Obmejni okusi 2019

 • Gorica (Italija), 26. - 29. september 2019 
 • Tradicionalna kulinarična prireditev v sosednji Gorici – Obmejni okusi / Gusti di frontiera privablja številne obiskovalce. V štirih dneh so se predstavljali ponudniki hrane in pijače na 413 stojnicah, ki prihajajo iz 54 držav. Turistična zveza TIC Nova Gorica je povabila novogoriške turistične ponudnike k sodelovanju. Na trgu Piazza Sant' Antonio se bodo na skupni stojnici Vipavske doline, Brd in Miren-Kostanjevica predstavili naslednji novogoriški ponudniki: Kmetija Rjavčevi, Gostilna Lokve, Vina Bizjak, Ošterija Branik, KTD Vitovlje, TD Ozeljan Šmihel, Kmetija Kraljič in TD Šempas. 

Aktivnost: Mahle Rally Nova Gorica

 • Nova Gorica, 19. - 21. september 2019
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala z organizatorjem pri pripravi 8. Mahle Rally Nova Gorica in 3. Mahle Eco Rally.

Aktivnost: Predstavitev v Benetkah

 • Benetke (Italija), 19. september 2019
 • V Benetkah smo predstavili 30im turističnim agentom in tour operaterjem naše območje in jih navdušili. Dogodek je organiziral slovenski predstavnik STO, Aljoša Ota. Sodelovali smo predstavniki lokalnih turističnih organizacij iz Nove Gorice in Vipavske doline, Brd ter Hit d.d. 

Aktivnost: Avstrijske turistične agenicje v Novi Gorici

 • Nova Gorica, 4. oktober 2019
 • Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala s slovenskim predstavništvom STO na Dunaju pri pripravi programa za delovni obisk avstrijskih turističnih agencij. Predstavniki avstrijskega združenja srednjih in majhnih turističnih agencij in organizatorjev potovanj (ÖVT) so se je v začetku oktobra mudili na delovnem obisku po Vipavski dolini, Goriški, Krasu in Brdih. Obisk je bil namenjen spoznavanju priložnosti za trženje različnih turističnih vsebin, predvsem kulinarične ponudbe in doživetij na vinskih poteh zahodne Slovenije. V programu so imeli tudi jesensko skupščino ÖVT. Več...

Aktivnost: Predstavitev na Barcolani

 • Trst (Italija), 9. - 13. oktober 2019
 • Na stojnici Vipavske doline, pod okriljem Slovenske turistične organizacije, smo med 9. in 13. oktobrom na Barcolani,  predstavljali tudi destinacijo Nova Gorica. Barcolana je eden od najodmevnejših dogodkov v Trstu.

Aktivnost: Global Green Destinations Day 2019

 • Mali Lošinj (Hrvaška), 10. oktober 2019
 • V okviru Global Green Destinations Days so bile razglašene »Top 100 2019« trajnostne destinacije sveta, med njimi tudi Nova Gorica. Hrvaška gosti letošnje GGDD, v sklopu katerih je bila tudi svečana podelitev "Top 100 2019" vsem destincijam, ki so nosilke srebrnih in zlatih znakov Slovenia Green. Na večerni svečanosti, na Malem Lošinju je v četrtek, 10. oktobra, g. Albert Salman, predsednik Green Destinations podelil priznanja, za Novo Gorico sta ga prevzeli ga. Dejana Baša s Turistične zveze TIC Nova Gorica, ki je zelena koordinatorica destinacije Nova Gorica in ga. Tina Mihelj.

 

Aktivnost: Slovenia Green Destination GOLD

 • Nova Gorica, 19. oktober 2019

Turistična zveza TIC Nova Gorica, ki skrbi za razvoj in promocijo novogoriškega turističnega prostora, si je prizadevala in uresničila cilj pridobiti znak Slovenia Green Destination GOLD za občino Nova Gorica.

 

Aktivnost: 30 let Turistične zveze Nova Gorica

Turistična zveza Nova Gorica praznuje 30 let delovanja. Leta 1989 je bila ustanovljena z namenom razvoja turizma v občini Nova Gorica, saj so le-to zahtevali naraščajoči prihodi gostov in z njimi povezano povečano število nočitev in obiski kulturno-zgodovinskih spomenikov. Do danes so bili narejeni veliki koraki: razvojni programi, ustanovitev TIC-a, promocija doma in v tujini, višanje števila nočitev in podaljšanje dobe bivanja na destinaciji, dvig kvalitete in diverzifikacija turistične ponudbe, …  in še veliko več. Destinacijo smo popeljali do zelenega znaka Slovenia Green GOLD in med Top 100 najbolj trajnostnih destinacij sveta, kar nam daje nove usmeritve in odgovornosti tudi v prihodnje.  

Tri desetletja naše dejavnosti bomo proslavili v torek, 10. decembra 2019, na svečani prireditvi v Novi Gorici, kjer se bomo skupaj s sodelavci, sopotniki, soustvarjalci, prijatelji in gosti spominjali prehojene poti ter se zahvalili vsem, ki so nam stali ob strani in z nami sodelovali: vsem dosedanjim predsednikom turistične zveze in sekretarkam, turističnim društvom, včlanjenim v zvezo ter posameznikom, ki so več kot 10 let sodelovali v organih turistične zveze. Posebni zahvali bomo posvetili Mestni občini Nova Gorica za vso podporo in sodelovanje, ki so nam ju izkazali v 30-ih letih ter Turistični zvezi Slovenije za sodelovanje.

 

 

ARHIV: 

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2018.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2017.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2016.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2015.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2014.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2013.pdf

 

ar©tur