Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Turistična zveza TIC Nova Gorica

 

Turistična zveza TIC Nova Gorica - logotip Logotip: Nova Gorica - Nova doživetja

Kontakti:

Turistična zveza Nova Gorica
Ulica tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 02
t: +386 5 330 46 04
f: +386 5 330 46 05
tzticng@siol.net

Turistični informacijski center Nova Gorica
Delpinova ulica 18 b
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 00
f: +386 5 330 46 06
tzticng@siol.net

 

 

AKTIVNOSTI TURISTIČNE ZVEZE TIC NOVA GORICA V LETU 2018

 

Aktivnost: Dnevi goriškega radiča

7 gostiln GoGourmet, januar-februar

Turistična zveza TIC Nova Gorica je združila goriške gostince, pod blagovno znamko GoGourmet, v skupni akciji »Dnevi goriškega radiča«. Gostilne, ki ponujajo goriški radič in so se pridružile akciji, so: Gostilna pri hrastu, Gosrtilna Termika, Gostilna Winkler, Restavracija Calypso, Restavracija Tiffany, Ošterija Branik in Ošterija Žogica. Več o »Dnevih goriškega radiča« si preberite tukaj

 

Aktivnost: Prodaja burbončice

Turistična zveza TIC Nova Gorica je v letu 2017, ko je Nova Gorica praznovala svojo 70. obletnico, razvila in podarila mestu posebno darilo – burbončico. Čokoladno-vrtnični praline prodajamo v TIC Nova Gorica (Delpinova 18b, Nova Gorica - pritličje Eda Center) kot spominek v lepo izdelani embalaži. Več o burbončici si preberite tukaj.  

 

Aktivnost: Fitur Madrid 

Madrid, 17. - 21. januar 2018

Turistična zveza TIC Nova Gorica je predstavljala novogoriško turistično ponudbo na sejmu Fitur Madrid. Pult je delila z agencijo Fabula Tours iz Nova Gorice. Predstavitev je potekala na slovenski stojnici, ki jo ureja Slovenska turistična organizacija. Sejem je zelo zanimiv za Slovenijo, saj je zanimanje obiskovalcev za Slovenijo je veliko. Sejem je dobro obiskan. To je eden večjih turističnih sejmov oziroma borz v Evropi. O sejmu: www.ifema.es/fitur_01

 

Aktivnost: Sejem Natour - Alpe-Adria

Ljubljana, 31. januar - 3. februar 2018

Turistična zveza TIC Nova Gorica je na sejmu Natour Alpe-Adria, ki se je odvijal od 31. januarja do 3. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, predstavila zeleno destinacijo Nova Gorica, nosilko srebrnega znaka Slovenia Green. Nova Gorica se je v »Zeleni vasi« predstavila skupaj z 12-imi predstavniki konzorcija Slovenia Green in s Slovensko turistično organizacijo. Predstavitev je bila pod okriljem Konzorcija Slovenia Green v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Na sejmu je bilo razigrano in družabno. Obiskovalcem so bile na voljo številne animacije, nagradne igre in veliko zelenih informacij! V petek je bil na pultu poleg informatorja TZ TIC Nova Gorica prisoten še predsednik Turističnega društva Solkan.O sejmu: www.natour-alpeadria.si

 

Aktivnost: 12. Festival vin in oljčnega olja Šempas

Šempas, 25. in 26. marec 2018

Organizacija tradicionalne prireditve v znamenju domačih, udomačenih in avtohtonih sort vin ter oljčnega olja. Predstavitve festivalskih vin in oljčnih olj, delavnice, degustacije, predavanja in prijetno druženje ljubiteljev enogastronomije. 

 

Aktivnost: Expomego 2018

Gorica (Italija), 22. - 25. februar 2018

Predstavitev na sejmu v sosednji Gorici skupaj s podjetjem Hit d.d.  

 

Aktivnost: Vzpostavitev spletne kamere Solkanski most

Od marca 2018 omogočamo, da je solkanski most, najslavnejši most na Slovenskem, lahko viden v živo, 24 ur na dan, vse dni v letu, preko spletne kamere. Podnevi obsijan s toplim primorskim soncem, ponoči pa je odet v soju barvanih žarometov. Spletna kamera je dostopna iz domačega portala Turistične zveze TIC Nova Gorica

 

Aktivnost: Srečanje ponudnikov MICE storitev v Novi Gorici 

Nova Gorica, 13. aprila 2018

V Igralniško-zabaviškem centru Perla v Novi Gorici je potekalo strokovno turistično srečanje ponudnikov MICE storitev, katerega so se udeležili predstavniki Turistične zveze TIC Nova Gorica ter drugi slovenski in italijanski turistični operaterji. Dogodek je nosil naslov Open Borders – njegov cilj pa je bila promocija čezmejnega prostora. 

 

Aktivnost: NovoGOriški sprehod 

Nova Gorica, 13. maj 2018

Ob 70-letnici začetka gradnje Nove Gorice smo združili sprehod po vseh ključnih etapah nastanka in izgradnje mesta in okušanje jedi iz vrtnic. Sprehod nam ponuja nova spoznanja in odkrivanja kratke, a slikovite, zgodovine mesta skozi pripoved dr. Blaža Kosovela, avtorja dokumentarne serije Goriški sprehodi. Pot vodi pohodnike od makete na Bevkovem trgu skozi mesto do samostana Kostanjevica. Na samostanskem rožnem vrtu nas pričakajo odlične jedi iz vrtnic, delo GoGourmet gostincev, v spoju z vrhunskimi vipavskimi vini. Večer se nadaljuje z literarnim večerom v organizaciji Goriški literarni klub Govorica. Organizator: Turistična zveza TIC Nova Gorica. Sodelujoči: Društvo humanistov Goriške, gostinci GoGourmet, vipavski vinarji in Goriški literarni klub Govorica.

 

Aktivnost: GoGourmet: Slastna doživetja meseca vrtnic

Goriški GoGourmet gostinci, maj 2018

Tokratna GoGourmet akcija je na temo vrtnice. Turistična zveza TIC Nova Gorica je v mesecu maju, mesecu vrtnic, povezala goriške gostince pod naslovom »Slastna doživetja meseca vrtnic«, ki ponujajo na svojem jedilniku slastne vrtnične jedi (posamezna jed, celotni meni, napitek ali sladica). Sodeluje deset gostinskih ponudnikov: Bar Rosa, Dolce Vita, Gostilna pri hrastu, Gostilna Winkler, Hotel Lipa, Hotel Sabotin, Ošterija Branik, Ošterija Žogica, Restavracija Grad Kromberk inRestavracija Pikol.

 

Aktivnost: Gastronomski turizem Vipavske doline

Potok pri Dornberku, 21. maj 2018

Vipavsko dolino so obiskali študentje 3. letnika Kulturnega turizma s Fakultete za turistične študije Turistica Univerza na Primorskem / University of Primorska s profesorjema dr. Simonom Kermo in dr. Alešem Gačnikom. Na Kmetiji Slavček v Potoku pri Dornberku so spoznali enogastronomske projekte na področju turizma v Vipavski dolini, katere je predstavila Dejana Baša s Turistične zveze TIC Nova Gorica.  Študentje so imeli priložnost spoznati, kako lahko ponudniki s svojimi izdelki in pridelki lahko sodelujejo, se povezujejo in ustvarjajo pestro kulinarično ponudbo na inovativen način.  Okušali so odlične jedi, vrhunska vina Slavček, kozji sir Kmetija Nunči, med Kmetija Pri Rjavčevih in oljčno olje Kmetija Kante. 

 

Aktivnost: Pohod od Lijaka do Sekulaka

Šempas, Ozeljan, Šmihel, Vitovlje in Osek, 27. maj 2018

Tradicionalni pohod po energijski tematski pešpoti Od Lijaka do Sekulaka bo potekal po petih slikovitih vaseh v Vipavski dolini: Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek. Glavni organizator pohoda je Turistična zveza TIC Nova Gorica, pri organizaciji sodelujejo krajevne skupnosti in turistična društva iz Šmihela, Ozeljana, Šempasa, Vitovelj in Oseka. Pot od Lijaka do Sekulaka razkriva lepote narave in kulturne dediščine, odstira zgodovinske spomine in odkriva skrivnosti, ponuja duhovnost, zahteva od nas energijo, a jo nam tudi vrača. Vodi nas mimo številnih znamenitosti, toda tudi po spokojnih, skritih kotičkih. Ponuja nam okušanje domačih dobrot in poklanja prijazno dobrodošlico. 

 

Aktivnost: Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW)

Kranjska Gora, 7.-9. junij 2018

SIW je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Na borzi se z vnaprej dogovorjenimi sestanki med slovenskimi turističnimi ponudniki in tujimi organizatorji potovanj krepijo uspešna partnerstva in spodbujajo nove povezave.  Za tuje udeležence borze pa so organizirane tudi študijske ture, kjer se podrobneje spoznajo s slovensko turistično ponudbo. 

 

Aktivnost: Poletna polenta 2018

Šmihel, 21. junij 2018

Turistična zveza TIC Nova Gorica in Turistično društvo Ozeljan-Šmihel pripravlja že vrsto let prireditev Poletna polenta, kjer se prepletajo kulturna in kulinarična doživetja. Za gurmanske užitke poskrbi Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki pripravlja različne vrste polente s prilogami. Jedi spajamo z odličnimi vini, pridelanimi v Vipavski dolini. Poletna polenta je uverturni dogodek v prihajajočo prireditev Praznik polente, ki bo potekala v Ozeljanu v soboto in nedeljo, 7. in 8. julija 2018. 

 

Aktivnost: Odprta kuhna, Slovenija - kulinarična destinacija 2018

Ljubljana, 24. avgust 2018

Predstavitev novogoriške kulinarike na prireditvi Odprta kuhna v Ljubljani.

 

Aktivnost: Festival goriške obrti in podjetništva - Zaupajmo lokalno!

Nova Gorica, 11. september 2018

Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica bo že tretje leto zapored organizirala »Festival goriške obrti in podjetništva – Zaupajmo lokalno!". Cilj festivala je v prvi vrsti promocija lokalnega gospodarstva, predstavitev različnih obrtniških in podjetniških dejavnosti ter dejansko ozaveščanje potrošnikov o pomenu koriščenja storitev, ki jih ponujajo lokalna podjetja. Razstavljavci – člani zbornice in podporniki – se bodo predstavili na stojnicah. Poskrbljeno bo za bogato gostinsko ponudbo in za pester spremljevalni program, ki ga bomo zaključili z modno revijo. Na eni stojnici se bo predstavljala tudi Turistična zveza TIC Nova Gorica. 

 

Aktivnost: Festival zelišč

Grgarske Ravne, 15. september 2018

Festival zelišč 2018 je namenjen promociji zelišč. V zeliščnem centru si boste lahko ogledali različne postopke pridelave zelišč in priprave različnih izdelkov in proizvodov. Osrednja tema bo povezava zelišč in čokolade. Pomemben del prireditve bo tržnica ponudnikov, ki bo namenjena posameznikom, podjetjem, nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s pridelavo in/ali predelavo zelišč in drugih rastlin. Turistična zveza TIC Nova Gorica bo sodelovala na festivalu in pripravila razstavo fotografij, skozi katero bodo obiskovalci spoznali najslavnejšo goriško vrtnino - goriški radič. 

 

Aktivnost: Dan brez avtomobila v Novi Gorici

Nova Gorica, 21. september 2018

V okviru Evropskega tedna mobilnosti »Združuj in učinkovito potuj!« bo 21. septembra v središču Nove Gorice potekal Dan brez avtomobila. Celotno dogajanje organizira Mestna občina Nova Gorica, sodelujejo pa številna podjetja, društva, zavodi in druge organizacije. Pešcem in kolesarjem bo namenjen del Kidričeve ulice, kjer bodo med 9. in 14. uro postavljene tematske stojnice ter bodo potekale predstavitve in druge aktivnosti na temo trajne mobilnosti. Med drugimi se bo predstavila tudi Turistična zveza TIC Nova Gorica, promovirala bo kolesarjenje in goriško turistično ponudbo. Celoten program je dostopen tukaj

 

Aktivnost: Guisti di Frontiera / Obmejni okusi

Gorica (Italija), 27.-30. septembra 2018

Obmejni okusi je tradicionalna kulinarična prireditev, ki že vrsto let v Gorico konec septembra privablja številne obiskovalce, predvsem ljubitelje kulinarike. Novogoriška enogastronomija se bo predstavila na Trgu Svetega Antona (Piazza Sant' Antonio). Koordinacijo novogoriških ponudnikov vodi Turistična zveza TIC Nova Gorica. Vabimo vas, da obiščete naš predstavitveni prostor, kjer se bodo predstavljali ponudniki:

  • četrtek, 27.9.: Turistična kmetija Rjavčevi
  • petek, 28.9.: Vina Bizjak in veganska okrepčevalnica Ku dobro
  • petek, 28. in sobota 29.9.: Kulturno turistično društvo Vitovlje
  • sobota, 29.9.: Veganska okrepčevalnica Ku dobro
  • nedelja, 30.9.: Vina Lisjak 1956

Iz Nove Gorice se boste lahko podali v središče Gorice vsake pol ure s čezmejnim vlakcem, ki bo vozil iz središča Nove Gorice, natančneje med Erjavčevo ulico in via del Seminario v Gorici. Urnik: petek od 18.00 do 24.00, sobota od 11.00 do 24.00 in nedelja od 11.00 do 22.00.

 

Aktivnost: Predmartinovanje - Štirje Martinovi okusi v mestu

Nova Gorica, 27. oktober 2018

Prireditev je zaradi napovedanega slabega vremena odpadla. 

 

Aktivnost: Srečanje turističnih društev

Lokve, 23. oktober 2018

Letno srečanje turističnih društev, včlanjenih v Turistično zvezo Nova Gorica. 

 

Aktivnost: Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime

Solkan, 4. november 2018

Turistična zveza TIC Nova Gorica sodeluje in bo prisotna na prireditvi tek treh vrhov (Corsa delle tre cime) z informatorjem in predstavitvijo turistične ponudbe. To je tek po poteh 1. svetovne vojne, ki simbolično povezuje tri vrhove: Škabrijel, Sveta gora in Sabotin. Dolžina poti je 28 km, krajša različica pa 12 km. Info: www.trail3v.eu 

 

Aktivnost: WTM London

London (VB), 5.-7.november 2018

WTM London je vodilna borza turistične industrije, saj zagotavlja edinstveno priložnost za srečanja, mreženje, pogajanja ter sklepanje poslov na enem mestu. Vsem udeležencem so namreč zagotovljene odlične priložnosti za poglobitev obstoječih in pridobitev novih poslovnih kontaktov. Vse tri dni sejma se odvija tudi bogat spremljevalni in izobraževalni program.  

 

Aktivnost: Orange Wine festival 

Dunaj (Avstrija), 19. november 2018

Festival je namenjen predstavitvi in promociji oranžnih vin. TZ TIC Nova Gorica bo predstavila turistično ponudbo, s poudarkom na enogastronomiji najprej v residenci RS na Dunaju novinarjem in poznavalcem vin, nato še na festivalu. več...

 

Aktivnost: GoCulture novinarska konferenca 

Nova Gorica, 5. december 2018

Turistična zveza TIC Nova Gorica na novinarski konferenci predstavila zgodovinsko pot Nova Gorica - Pot po zgodovini mladega mesta, ki je nastala z namenom obeležitve Evropskega leta kulturne dediščine. Pot je dobila svojo podobo v obliki zgibanke. Nanjo se lahko podajo v družbi vodnika turisti, dijaki in šolarji, udeleženci ekskurzij in drugi obiskovalci kot tudi domačini, ki želijo bolje spoznati mlado mesto. Več...

 

 

ARHIV: 

Aktivnosti Turistilne zveze TIC Nova Gorica v letu 2017.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2016.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2015.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2014.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica  v letu 2013.pdf

 

ar©tur